Anahtar Kelimeler 2017'de Hala Önemli mi?

2017 Yılı İçin Anahtar Kelimelerin Geçerliliği



Birkaç ay önce, bizi son derece hayal kırıklığına uğratan anahtar kelimeler konusuyla ilgili bir tartışmaya girdik ve konuşmada geçenler bizleri oldukça üzdü.

Blog içeriklerinin belirli anahtar kelimeleri hedeflemesi gerektiğini önerdik.

Konuştuğumuz kişi arama motorları artık araştırmacıların niyetini belirleyebilecek kadar gelişmiş oldukları için anahtar kelimelerin artık önemli olmadığını söyledi.

Bu yüzden, anahtar kelime konuların da yeni bir algı yaratmaya çalışan kişiler için, bu konunun nasıl bir geçerliliği olduğunu siz değerli okurlarımız ile paylaşmak istedik.

Bu yazımızda edindiğimiz bilgileri gözden geçirip, hangi anahtar kelimelerin olduğunu bunları nasıl kullandığımızı ve neden kendi içerik oluşturma süreciniz hakkında bilgi sahibi olmanız için önemli olan bugünün pazarlamacılarında nelerin önemli olduğunu sizlere acıklayacağız. 

2017 de arama motoru için anahtar kelimelerin önemi

Anahtar Kelimeler Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Temel bilgilerle başlayalım. Anahtar kelimeler, insanlar bilgi ararken arama motorlarına girdikleri cümleler veya kelimelerdir. Arama motorları, bu sorgulara, arama yapan kişinin ihtiyacını gidermek için kişilerin aramış olduğu kelimeler ile ilgili içerikler ve/veya bağlantılar gösterir.

Arama motoru anahtar kelimeleri

Anahtar kelimeler ayrıca çevrimiçi pazarlamanın temelidir. Pazarlamacılar, potansiyel alıcıların ürün veya hizmetleri ile ilgili bilgi istediğinde markalarını arama sonuçlarının ilk sayfasında görünmesini ister. Sonuçlar sayfasındaki sıramıza (diğer bağlantılara göre) "sıralama konumumuz" olarak bakarız.

Üst sıralarda olabilmek için, müşterilerileriniz, hangi anahtar kelimeler üzerinden arama yaparak sizlere ulaşabilir bunu düşünerek sektörünüz için en uygun anahtar kelimelerinizi seçip ardından, bu anahtar kelimelere Adwords reklamları, pazarlama stratejileri (içerik) ve SEO stratejileri ile destekleyerek çalışmalara başlayabilirsiniz.

Anahtar kelime araştırması basit bir sektör araştırması şeklidir, müşterilerinizi tanıma ve kullandıkları arama sorgularını anlamanın bir parçasıdır, böylece hedef pazarlama kampanyaları oluşturabilirsiniz.

Örnek:

Bir bütçeye bağlı olarak başlangıç ​​için çalıştığınızı hayal edin, bu da içerik pazarlamacıları için akıllarında bir yol haritası çizmelerini sağlar . Ücretsiz olarak bir Google AdWords hesabı oluşturursunuz ve "İçerik pazarlama araçları" terimini araştırmak için Anahtar Kelime Planlayıcı aracını kullanırsınız.

Araştırma yaparken belirli bir dönem için rekabetin yüksek olduğunu görüyorsunuz. Sonuç olarak, o dönem için derecelendirmek istiyorsunuz, ancak önce bazı temel işleri yapmanız gerektiğini bilmelisiniz. Google'ın alakalı anahtar kelimeleri listesini incelersiniz ve arama hacminin benzer olduğu terimleri hedeflemeye karar verirsiniz, ancak rekabet aşağıda açıklananlar gibi daha az yüksektir.

Anahtar kelime hacmi ölçme

Doğal olarak bu, araç kullanarak bu çok basit bir örnektir ve bu sadece bir araştırma sürecinin başlangıcıdır, ancak siz de bu fikre sahipsiniz. Hangi terimleri hedefleyeceğinize karar verdikten sonra, eşleştirmek için kampanya ve içerik oluşturmaya çalışabilirsiniz.

Ücretli ve Organik Yöntemlerle Anahtar Kelimeleri Hedefleme Yöntemleri

Pazarlamacılar, genellikle arama sonuçlarında görünmek için ücretli ve organik tekniklerden oluşan bir kombinasyon kullanır. Reklamcılık pahalı olabilir, ancak sonuçları hızla elde edebilirsiniz. Organik teknikler daha uygun maliyetlidir ve sonuçların kalıcı olması daha uzun sürer, ancak hedefinize ulaşmak için daha fazla zaman alır. Her iki yöntem de anahtar kelimeler kullanır.

Ücretli reklam kampanyalarında anahtar kelimelerin kullanımı oldukça basittir. Belirli bir amaç için, genellikle trafik çekmek veya potansiyel müşteriler çekmek için reklamlar hazırlarız. Kullanıcılar hedef anahtar kelimelerimizi kullanarak bir arama yaptığında arama motorlarında reklamlarımızı göstermek için ödeme yaparız.

Bu kampanyaların etkili bir şekilde oluşturulması ve yürütülmesi için belirli bir yetenek gereklidir ancak en azından hedefler bellidir. Bu reklamın belirli bir sonuç elde etmesini istiyoruz.

2017'de, arama motorlarının yeni içeriğin tutarlı bir kaynağı (güncellenmiş sayfalar, blog yazıları, e-kitaplar, yazar bilgisi, vb.) sağlayan yüksek performanslı ve güvenilir web sitelerini tercih ettiğini biliyoruz. Arama motorlarının artık hedef anahtar kelimenize benzer kelimeleri tanıyabildiğini de biliyoruz.

Dolayısıyla, arama motorlarının nasıl çalıştığını ve web sitelerinin yapısını ve teknik öğelerini, taranmasını kolaylaştırmak için dikkatle tasarladıklarını biliyoruz.

Ardından, belirli anahtar kelimeleri hedeflemek için sitemizin tek tek sayfalarını (ve içerdiği içerikleri) hazırlıyoruz.

Tüm bu "organik" süreç SEO'nun bir parçasıdır, ancak (eminim ki tahmin edebileceğiniz gibi) geniş bir yaratıcılık, teknik ve sosyal medya yetenek bilgisi gerektirir. Bu gayreti yönetmek ve herkesin aynı sonucu elde etmeye odaklanmasını sağlamak bir yarıştır.

Örnek:

Bir blog yayınının arama sonuçlarında görünmesi budur. Bu terim "anahtar kelime araştırması" sorgusunu hedefliyor. Sorgunun hem içeriğin başlığında hem de özel meta açıklamalarında göründüğüne dikkat edin. Bu yaygın bir SEO tekniğidir ve kullanabileceğiniz (birçoğundan) biridir.

anahtar kelime araştırması

Peki, Neden Anahtar Kelimeler Hala Önemli ?

Bazıları, organik sıralamalar söz konusu olduğunda anahtar kelimeleri hiç düşünmene gerek olmadığı için arama motorları için bu anlamda çok daha iyi olduğunu savunuyorlar. (Bu düşünce oldukça yanlıştır). Konsept, müşterilerinizin ihtiyaçlarına odaklanan inanılmaz bir içerik oluşturursanız, iyi bir sonuç alırsınız.

Arama motorları genel olarak, insanların aramış oldukları bir sonuca nasıl ulaşabiliceklerini anlamaya çalışır ve gösterir. Ayrıca, içeriğinizi kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlamanız gerektiğini unutmayın. Kullanıcılara faydalı bilgiler sağlamasını gerektiğini de unutmayın. Ancak anahtar kelimelerin bi öneminin olmadığını savunanlar için, anahtar kelimeleri tamamen görmezden gelebileceğiniz anlamına gelmez. Peki ya neden?

1. Arama motorları mükemmel değildir.

Aradığınız sonuçları bulmak için faydalı bilgiler edinmek için sizin oldukça ihtiyacınız var, yalnız arama motorlarının buna ihtiyacı yok. Sadece araştırma yapanın sorgusuna en iyi cevabı vermek isterler; bu da içeriğinizin mümkün olan her sorgu ile rekabet etmesi gerektiği anlamına gelir.

Arama motorları, müşterilerinizin kullandığı kelimelere yanıt verir. Sıralamanızı yükseltmek istiyorsanız, bu kelimelerle başlamak yalnızca sizin için anlamlıdır. O halde, arama yapılan sorgu ilgili bir otorite olduğunuzu açıkça belirtmelisiniz. 2017'de bunun anlamı, anahtar kelimeleri hedeflemenin yanı sıra, bunları derinlemesine bir şekil de göz önünde bulundurmalısınız.

Bunu yapmanın tek yolu, içerğinizi planlamaya yönelik derin bir araştırma yapmanız gerekmekte ve etkili özgün,  ayrıca benzersiz içerikler üretmelisiniz.

Anahtar kelime önemi

Buradaki fikir, tek başına, tek seferlik içerik parçalarını oluşturmak yerine, işletmelerin ürün veya hizmetleri ile ilgili üst düzey konuları tanımlamaları gerektiğidir. Daha sonra, ana konuyla bağlantılı birbiriyle bağlantılı içerik grupları oluşturarak uzmanlıklarını gösterebilirler.

Bu konuda, her bir parça tek bir anahtar kelimeyi (alt başlık) haline getiriyor, ancak hepsi daha büyük gelişen içeriğe döndüğünden, sonuçtaki içerik bilginizi etkili bir şekilde sergilerken müşterileriniz için daha iyi bir marka deneyimi yaratıyor.

2. Anahtar kelime hedefleme, sonuçları takip etmenize ve izlemenize yardımcı olur

Hedef belirleme her işletme girişimi için önemlidir ve web sitenizin içeriğinden farklı değildir.

Bu yazıya ilham kaynağı olan blogculuk konusundaki tartışmalara geri dönersek, içerik yazmanın ana nedeni, insanları sitenize çekmektir. Anahtar kelime hedefleme, yayınlarınızın odaklı olmasını sağlar. Ayrıca, arama sonuçlarında ve sosyal medyada görünürlüklerini artırmak için içerikleri nasıl optimize ettiğinizi de belirler.

Ve bir kere anahtar kelime hedefli bir makale yazarken tüm çabayı gösterdikten sonra etkileşimini takip etmek ve raporlama bir sonraki doğal adımdır. İçeriklerinizden birisinin etkileşimi düşükse, hedeflediğiniz kelimelerin daha iyi olması gerektiğini anlamanıza yardımcı olur.

3. Arama motoru sonuçlarında görünmek için yüksek rekabet


Arama Sonuçlarındaki Rekabet

Sayfanın üst kısmında kaç reklam göründüğüne dikkat edin. Bu durumda, araştırma yapan kullanıcının üç reklamı organik sonuçlara ulaşmadan geçmesi gerekiyor. Bazen daha fazla reklam da olabiliyor.

Şimdi sonuç sayısına bakalım. 8 milyondan fazla mı? ( Şaka gibi!) Çoğu arama yapan kişi, ilk 3 sıralama olan sitelerden farklı bağlantılara tıklamaz. İçeriğiniz üst sıralarda görünmezse, müşterileriniz sizi hiç görmeyebilir.

Reklam vermek ve yeni benzersiz içerikler geliştirmek, işletmenizin görünürlüğünü artırmak için etkili bir strateji olabilir ancak önemli bir yatırım gerektirir. 

Sonuç

Anahtar kelimeleri hedefleme uygulaması hala geçerli, bunların hepsi bizim için optimize etme şeklidir. Anahtar kelimelere anahtar "cümleleri" veya "konular" şeklinde iyi girişler sağlarsanız, lütfen strateji oluştururken bu önemli adımları atlamayın.

Arama motorları, sorgulama yapan kullanıcılara en iyi bilgileri vermeyi amaçlamaktadır ve pazarlamacılar, bu bilgilerin kaynağı olmak istemektedir. Anahtar kelimeleri araştırmak ve hedeflemek, yalnızca çabalarımıza odaklanmak ve etkileşimi izlemek için bir yöntemdir.

Ayrıca satış potansiyeliniz için ve hedeflediğiniz anahtar kelimeleriniz için çalışmalara başlamadan önce, hedef kitlenize uygun anahtar kelimeler seçimini yapmanız lazım ve kitlenize yönelik uyarlanmış benzersiz ve faydalı içerikler üretmeniz gerekmektedir. Tasarımı kullanıcı odaklı olmalı, sitenizde dolaşırken kolayca gezinebilmeli ve aradıklarını kolay bir şekilde bulabilmeleri lazım. Bu sayede, yaptığınız çalışmalar çok daha etkili olucaktır.