En Başarılı İçerik Pazarlama Örnekleri

Başarılı İçerik Pazarlama Örnekleri

Günümüzde içerik pazarlaması konusunda kendisini oldukça ön plana çıkarmış markalar bulunuyor. Bunlardan bazıları Coca – Cola Journey, Destination Kors, World in Motion ve Flyer Feed markalarıdır. Bunları detaylandırılmış olarak inceleyelim.

Coca – Cola Journey


İçerik pazarlamasında başarılı olmuş markaların başında Coca – Cola geliyor. Son zamanlarda firmanın online olarak yayımladığı bir dergi olan Coca – Cola Journey, içerik pazarlama konusunda kendini aşmış bir hale gelmiş durumda. Peki bu pazarlama anlayışı neye dayanıyor? Öncelikle hepimiz biliyoruz ki site içerisinde videolar, yazılar ve müzikler gibi birçok unusur ayrı ayrı kategorize edilmiş durumda. 

Yani aranan şey çok kolay bir şekilde bulunabiliyor. Ayrıca içerikler her kullanıcıya hitap eden bir şekilde, müşteri odaklı olarak üretiliyor. Daha bunun gibi pek çok husus sayesinde Coca – Cola Journey, içerik pazarlaması yarışında başı çeken site oluyor.


başarılı içerik pazarlama

Destination Kors


Micheal Kors da içerik pazarlamasında adından söz ettirmiş markalar arasında yer alıyor. Kısa zamanda çok yol alan bu firmanın içerik pazarlama tekniği de normal olarak diğer markalardan biraz daha farklı. Micheal Kors, direkt olarak satış odaklı çalışmak yerine, müşteri memnuniyeti odaklı olarak çalışan çok az sayıda isimlerden birisidir. 

Gerek sosyal sorumluluk programlarıyla, gerekse uzman görüşleri ve tavsiyeleri ile birlikte mükemmel bir uyumluluk içerisinde yürümeye devam ediyor. Bunlar da içerik pazarlama konusunda öne çıkmasında en büyük etkenler arasında.

World in Motion


General Electric markası tarafından geliştirilmiş olan bu site, oldukça zekice bir tasarıma sahip. World in Motion sayesinde yapmış oldukları birçok projeyi rahat bir şekilde tanıtma imkanı bulan General Electric şirketi, içerik pazarlama konusunda yine önde gelen isimler arasında bulunuyor. 

Gelişmiş dijital harita tasarımı sayesinde içerikleri keşfetme olanağı sunuyor. Bunun gibi daha birçok özgün sistemi sayesinde bu site büyük bir kitleye ulaşmış durumda.

içerik pazarlama teknikleri

Flyer Feed


Birçok insanın favori markalarından biri olma özelliğini taşıyan Virgin America havayolu şirketi, şimdi de geliştirmiş olduğu blog sitesiyle içerik pazarlama alanında fazlasıyla göze çarpan markalar arasında. Eğlenceli içerikleriyle adeta müşterilerinin kalplerini fetheden Virgin America, müşterileriyle iyi bir iletişim sağlamayı da sürdürüyor.