Facebook, Messenger için Yeni Navigasyon ve Bildirim Seçeneklerini Duyurdu

Facebook Land'de her zaman yeni bir şeyler oluyor. Bu hafta, facebook yeni yapmış olduğu güncellemeleri açıkladı! Facebook'un hız kesmeden güncelleme yapması artık daha bir ilginç hale geldi, yeni yaptığı güncellemede messenger için, bildirimler ve navigasyon güncellemeleri söz konusu.
facebook messenger güncellemeleri


Facebook Messenger Güncellemeleri

Tamam, bu resimden nelerin yeni olduğunu anlamak biraz zor. Yeni ve eski düzenleri (iOS sürümü) karşılaştırarak yan yana görebilirsiniz.


Facebook Messenger güncellemeleri yeni
Gördüğünüz gibi ana değişiklik, mesajlar, etkin kullanıcıların bir listesi ve Gruplar arasında hızlıca geçiş yapmanızı sağlayan yeni bir üst düzey gezinme çubuğunun eklenmesidir. Facebook , değişikliklerin bağlanmayı daha hızlı ve daha kolay hale getirmek için tasarlandığını söylüyor ; son birkaç ay içinde seçilen kullanıcılar ile yeni güncellemeleri test ediyorlar.

Grupları üstteki gezinme çubuğuna taşıyarak, geçtiğimiz Kasım ayında ilk kez duyurdıkları rekabetçi arcade özelliği olan Oyunlar'da eklediği alt kısımda artık ekstra alan var ancak yalnızca bu ayın başlarında tüm kullanıcılara sunuldu . Facebook, daha geniş ürün yelpazesinin bir parçası olarak, daha çekici bir seçenek haline getirebilen, sıra tabanlı oyun da dahil olmak üzere yeni oyun özellikleri sunduğunu açıkladı (önceden, arkadaşlarınıza meydan okumanın tek yolu skorunuzu gönderdikten sonra denemelerini istemekti.)

Facebook Güncelleme




Grupların üst sıraya geçip geçmeyeceğini söylemek zor, ancak genel olarak Facebook, grup etkileşimi üzerine kesinlikle daha fazla odaklanıyor. Dolayısıyla , araştırmaya dayalı olarak Grupları en üst sırada tutuyor olması muhtemel. Bölümü daha fazla öne çıkaracaktır.

Aynı roll-out bir parçası olarak bu büyük boy formatında tanıtıldı kamera düğmesi için söylenebilir Messenger Günü , Messenger içinde kendi Snapchat klonu oldu resmen. Bu güncellemenin bir parçası olarak, kamera genel olarak daha iyi görünen diğer simgelerle aynı çizgiye getirilecek, ancak belki de kullanımına daha az önem veriyor.

Bu, Messenger Gününün Facebook'un umduğu çekişmeyi alamadığı mı yoksa artık varlığını vurgulama ihtiyacı duymadıklarını biliyor mu?

Messenger Günlük kullanımıyla ilgili kesin veri henüz yok, ancak Facebook Messenger Şefi David Marcus, son zamanlarda Messenger Günlük kullanımının önde gelen hikayeler ürünleriyle uyumlu katılım oranları ile iyi gittiğini belirtiyor. (Snapchatı kopyalaya kopyalaya bitiremediniz ulan.)

facebook güncellemeleri
Android'de geçerli (sol) ve yeni düzen.

Yeni yerleşime ek olarak, yeni etkinlikleriniz olduğunda her bölümde yeni kırmızı nokta bildirimleri de olacak.

Facebook tarafından açıklandığı gibi :

Bölümlerin veya sekmelerden birinde yeni etkinlikleriniz olduğunda, en son yenileri kontrol etmek için bölüm veya sekmeye dokunması gerektiğini bildiren bir kırmızı nokta görürsünüz. Örneğin, yeni, görünmeyen bir mesajınız varsa, alt kısımdaki Ana Sayfa yanında bir kırmızı nokta görürsünüz. Veya cevapsız bir aramanız varsa, Çağrıların yanında en üstte bir kırmızı nokta görürsünüz. "

Şüphesiz, her zaman bilgilendirilme işlemi yaparak, daha fazla insanı bu uygulamada daha aktif hale getirecektir. Çoğunluk itiraf ederse, mevcut olduğunda bu kırmızı noktaya direnmek zorunda kalıcaktır. ( Ya mesaj atmışsın görmedim ayağı yapamıyıcaksınız yani kimseye. )

Güncellemelerin kendileri nispeten küçük, ince görünüyor, ancak Messenger'ın her bir bölümünde artık kendi odağı olan kullanım ve uygulama içi davranış açısından önemli etkilere sahip olabilirler. Uygulamanın ana bölümlerinin her birinin sekmelere bölünmesi mantıklıdır ve mobil cihazınızdaki kullanılabilir işlevselliklerden daha fazlasını kullanır, ancak basit bir mesajlaşma aracının kalbinde olan bir uygulamaya daha da karmaşıklık katar.

Fakat Messenger şimdi bundan çok daha fazla ve bu da muhtemel nokta. Messenger'ın yapabileceği ve kullanabileceği birçok şeyi daha iyi vurgulamak için, Facebook'un, bu farklı yönleri vurgulayan yeni bölümler ve seçenekler sunarak yalnızca zamanla yapabileceği mevcut seçenekleri kullanıcı bilgisini genişletmesi gerekiyor.

Bu yinelemede, Oyunlar'a yalnızca ortak araçlara ve seçeneklere ek olarak daha fazla önem veriyorlar, ancak yeni bir düzen değişikliği veya vardiya eklediklerinde kullanıcıların kullanım davranışlarını değiştirmelerini ve ne yaptıklarını anlamalarını sağlıyor. Onları uygulama içinde yapabilirsiniz. Bu, daha sonra Facebook'un diğer özellikler için yeni araçlar ve bildirimler eklemesini kolaylaştırıyor, bu özellikle botlar gibi yeni işlevleri vurgulamak istendiğinde önem taşıyor.

Güncelleme burada fazla değişmiyor ancak Facebook'un uygulamayı geliştirmeye devam etmesi ve kullanıcının ne yaptığının anlaşılması için Messenger'ı tek başına mesajların ötesinde kullanabileceği başka bir kullanım olanağı haline getirmeye çalışıyor.

Ayrıca1,2 milyar kullanıcısı ve büyüyen bu  güncellemeler ile uygulamanın kullanımının artması için kritik önem taşıyacaktır.

Facebook, yeni Messenger değişikliklerinin bu hafta dünya çapında iOS ve Android üzerinden kullanıma sunulacağını söyledi.