Google'da Üst Sıralara Çıkmak

GOOGLE’DA ÜST SIRALARA ÇIKMAK


Google’da web sitenizin üst sıralarda görünmesi demek, sitenize gelen ziyaretçilerin artması ve bu sayede site trafiğinizin yükselmesi demektir. Özellikle en doğru anahtar kelimeyi tarayıcınızda arattığınızda üst sıralarda gözüküyorsanız, bu sizin için çok büyük bir avantajdır. 

Çünkü ihtiyaç duyulan hizmeti bulmak için kullanıcılar tarayıcıda her zaman o kelimeyi aratır ve sitenize o kadar da ziyaretçi gelir. Bunu sağlamak için de SEO (Search Engine Optimization) adı verilen ve Türkçe karşılığı arama motoru optimizasyonu olan işlem devreye giriyor.
seo nedir

SEO Nedir?


SEO, günümüzde en çok kullanılan arama motorlarından biri olan Google’da web sitelerinin üst kısımlarda görülmesi için yapılan işlemlerdir. Google mühendislerinin özenle hazırlamış olduğu bu sistemde yüzlerce kriter bulunuyor. Bu kriterlerin hepsine hakim olabilmek ise neredeyse imkansız. Çünkü bu kriterler Google çalışanları tarafından gizli bir sır olarak saklanıyor. Tabii sır olarak saklansa da bazı şeyleri az buçuk tahmin edebiliyoruz. Bu tahminlerin oluşmasındaki en büyük pay SEO danışmanlarına ait. 

Araştırarak, deneyerek ve gerekli analizleri doğru zamanlarda yaparak SEO sırlarının bir kısmını çözebilmek mümkün. Bunu da yine SEO ile ilgilenen kişiler yapıyor ve günümüzde en kazançlı mesleklerden biri halini alan SEO danışmanlığı da yine burada etkin rol oynuyor.

seo teknikleri 2017

SEO için birçok teknik kullanılır. Bu işlemlerini uygulayıp sitenizi en yukarılara taşımak istiyorsanız öncelikle ürün başlıklarınızı özenle seçmelisiniz. Değişik bir haz uyandırmayan ürün başlıklarına rağbet fazla olmayacaktır. Daha sonra ürün açıklamalarının özgünlüğüne fazlasıyla dikkat etmeniz gerekecektir. Toplu olarak ürün satışı yapan ticaret siteleri için bu biraz zor olarak görünse de en nihayetinde güzel sonuçlar alınacaktır. 

Mutlaka dikkat etmeniz gereken hususlardan biri de ürün görselleridir. Ürün görselleri ne kadar çok ilgi çekici nitelikte olursa o derecede ürün satışınız artacaktır. Burada mümkün olabildiğince ürünün farklı açılardan çekilmiş fotoğraflarını kullanmaya özen göstermelisiniz. Bu sayede ürün hakkında müşterilerin kafasında daha net bir şeyler oluşacaktır ve daha fazla satış yapabilme imkanı bulacaksınızdır.

 Ayrıca ürün görsel revizelerini mutlaka yapmayı da unutmamalısınız. Bir e – marketing sitesi için yapılması gereken SEO işlemleri yüzeysel olarak bu şekildedir.