Kullanıcı Odaklı Ürünler ve Web Siteleri Yapmak

Hedef Kullanıcı Odaklı Çalışma Biçimleri


Dijital pazarlamadaki en önemli hususlardan birisi de direkt olarak müşteriye hitap etmektir. Yani müşterilerin web sitenize giriş yaptıklarında aradıkları şeyi hızlı bir şekilde bulabiliyor olmaları gerekir. Aksi takdirde size kazanç sağlayacak olan müşteri, sitenizi terk ederek diğer sitelere yönlenebilir. Bu durumu engellemek için, çok iyi bir şekilde müşteri odaklı olarak işlemlerinizi uygulamalısınız.

Kullanıcı Odaklı Tasarım


Deneyimsiz olarak kurulmuş olan birçok online satış sitesinde, web tasarımları kullanıcıya odaklanarak tasarlanmak yerine kişisel olarak tasarlanıyor. Bu da müşterilerin siteye fazla rağbet göstermemesine sebep oluyor. Çünkü bir siteyi ziyaret eden kişilerin amacı birbirinden çok farklıdır.
kullanıcı odaklı web sitesi

Sitenize giren ziyaretçinin aradığını en rahat şekilde bulması onu memnun edecektir ve sitenizi tekrarziyaret etme ihtimali yüksektir. Bunu sağlamak için web siteleri kullanıcının isteği doğrultusunda, en uygun biçimde tasarlanmalıdır ve bu sayede müşteri memnuniyeti sağlanmalıdır.

Ziyaretçileri en iyişekilde anlamak, onların isteklerini belirleyebilmek ve ona göre hareket edebilmek sitenizin başarıya ulaşmasındaki en önemli etkenlerden biridir. Bu nedenle web site tasarımınızı hazırlarken tüm bunları göz önünde bulundurarak işlemlerinizi uygulamalısınız.

Kullanıcı Deneyim Tasarımı


Kullanıcı deneyim tasarımı, ziyaretçilerinizin sitenize hangi amaçlarla geldiğini, ne gibi bir arayış içinde olduklarını ve neden sizi tercih ettiklerini mantıklı bir şekilde algılayıp buna göre revize işlemlerini uygulamaktır. Örneğin bir ziyaretçinin sitenize girdiğinde arayıp da bulamadığı bölümleri tespit edebilirseniz, buna uygun olarak web tasarımında gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz. 

kullanıcı deneyimi tasarımı


Veya bir ziyaretçinin sitenize girdiğinde hangi bölümden hoşlanmadığını anlayabilirseniz, yine buna uygun olarak bir çözüm geliştirebilir veya ilgili bölümü ortadan kaldırabilirsiniz. Bu sorunları algılayabilmek için birçok değişik yönteme başvurulmaktadır. Bunlardan bazıları web site yazılımına yerleştirilmiş olan önemli testlerden oluşmaktadır. 

Bu testler ziyaretçinin amacını ve memnuniyetini tespit edebilmek için oldukça önemli araçlardandır. Kısacası kullanıcı deneyim tasarımı yerine, müşterinin hareketleri üzerinden elde edilmiş deneyimleri web sitesine uygulayarak yeni bir tasarım oluşturmak da diyebiliriz. Ayrıca kullanıcı deneyim tasarımı, ziyaretçi kaybetmemek için yapılan en önemli çalışmalar arasında yer almaktadır.