Potansiyel Müşterilerle Bağlantı Kurmak İçin LinkedIn Aramayı Kullanmanın Basit Bir Yolu

Potansiyel Müşteriler ile Bağlantı Kurmanın Yolu LinkedIn ile.



Daha fazla B2B ( Business to Business ) satışları çevrimiçi mı arıyorsunuz?

Bunların 500 milyonu sabit bir oranda iki yeni üye eklemeye devam eden LinkedIn'de bulunuyorlar.

Bununla birlikte, satışlar için LinkedIn'i yönetmenin sırrı, LinkedIn'ın güçlü dahili arama motorunda gizli olan bu yararlı (ve çoğunlukla ihmal edilen) özelliktir.

Linkedin müşteriler ile bağlantı kurma



LinkedIn = B2B Arama Gücü

Şu anda çevrimiçi B2B arama sistemine gitmek için en iyi yol, LinkedIn'ın muazzam iç arama motorunu (profesyoneller için bir Google gibi) kullanılmaktadır.

LinkedIn, sitede yayınlanan her içeriği ve kelimeyi indekslediğinden, aradığınızı bulmak için anahtar kelimeleri (Google gibi) kullanarak platformda arama yapabilirsiniz.

Daha da iyisi, LinkedIn Arama sonuçlarınızı, girdiğiniz sözcükleri veya cümleleri temel alan kişileri, blog yazılarını, durum güncellemelerini, şirket adlarını, iş ilanlarını veya diğer profesyonel konuları görüntüleyecek şekilde filtreleyebilirsiniz.

LinkedIn'de belirli bir anda mevcut olan verileri kullanarak gerçek zamanlı, bire bir kişiselleştirme gücünü anladığınızda, o zaman B2B keşfedilmeniz tamamen yeni bir seviyeye geçiyor.

Minnesota'yı hissetmek

Örneğin, bir konum güncellemesinde bir hava olayından şikayet eden birini görerek (bu yaygın olay), bir konuma (Minnesota) gitmek gibi basit olabilir ve kendi postasına bir açıklama ekleyebilir.


Minnesota'yı hissetmek



Daha da iyisi, bu kişi potansiyel bir satış önceliği veya ürün veya hizmetiniz için iyi bir uyuşma gibi görünüyorsa, davetiyenizde kişisel not olarak "Minnesota hava durumu" açısını kullanarak ona ulaşabilir veya takip edebilirsiniz.

Bu noktadan sonra, bağlantı kurduğunuz kişi ile, satış döngüsü ile harekete geçmeye başlayabilirsiniz.

Yayınları Nasıl Arar?


Kendinize şu soruyu sorun: Belirli bir konuyla alakalı içerik, ipucu veya yardım ararken ideal müşteri veya potansiyel müşteriye Google'a ne yazarsınız?

İdeal müşterilerinizin içerik ararken veya çevrimiçi yardımda bulunmak için sahip oldukları ortak konuları, trendleri veya düşünceleri deneyin ve ters mühendislik yapın ve bu terimleri LinkedIn Search'e ekleyin.

Ardından, "Yayınlar" a göre filtreleyip neyin gösterildiğini görün.

LinkedIn'deki konularda "konuşmak" (bu yazıda yer alan "Minnesota"" örneğine de bakınız) şehir adları bulmak için, ilçe adları bulmak göz atmak için, diğer işaretleyiciler gibi kelimeleri arayabilir deneyebilirsiniz. ( Yani arama yaparken, örnek ayakkabı istanbul yazarsanız ) istanbuldaki aradıgınız terimleri size çıkartıcaktır.

LinkedIn'in "postunda" arama sonuçlarını filtreleme şekli, aşağıdakilere bağlıdır:

  • Birinci veya ikinci seviye bağlantılarınızdan herhangi biri bu arama terimlerini içeren yayınları veya durum güncellemelerini paylaşıyorsa
  • Ardından, bir blog yayınında veya durum güncellemesinde bu arama terimlerini kullanarak LinkedIn'deki herkese aramayı genişletmiş olur.
Unutmayın, "postta" arama sonuçları hem başkaları tarafından oluşturulan ve birisinin harekete geçirdiği hızlı durum güncellemelerini içeren anahtar kelimeler gönderir.

Her ikisi de birilerini çevrimiçi sohbete dahil etme ve durum güncelleme içeriğini veya blog yazısının içeriğini bağlam olarak kullanarak birebir konuşmaya başlamak için harika fırsatlar sunar.

Tartışmaya, ideal olarak bir soruyu yanıtlayarak veya bölgedeki uzmanlığınızı göstermeye yardımcı olan kendi bilgeliğinizi ekleyerek ekleyebileceğinizi görün.

LinkedIn ve Gerçek Zamanlı Talepler

Fikir çok basit, konuştuğu bir konuyu başkalarına dahil ettiniz ve bunu satış, kalitesiz ya da spam olmayan bir şekilde yapıyorsunuz. Bunun yerine konuşmaya katılır, düşüncelerinizi paylaşır, sorularınızı cevaplarsınız veya tartışmayı sürdürebilmek için ek sorular sorarsınız.

Yayınlar aracılığıyla filtrelediğiniz LinkedIn Aramalarıyla denemek için bugün biraz zaman ayırdığınızdan ve arama terimlerinizle ve konularınızla yaratıcı olmanız gerektiğinin farkında olun.

Bunu yaparsanız muhtemelen sizi bekleyen bazı yeni yollar ve sohbet fırsatları bulacaksınız.