Her yaş sınıfı için uygun, meksikanın gezilicek yerleri.

Herhangi tüm yaş sınıfları için geçerli olabilicek, meksikanın en güzel dolaşabiliceğiniz doğal güzellikler, mekanları ve unutamayacağınız efsanevi doğa harikası yerlerine göz atalım.


Konuyu okuduktan sonra, lütfen görüşlerinizi paylaşır mısınız?.



Mexia
Fotoğraf: Shutterstock

Meksika'daki En İyi Yerleri İncelemek

Günler soğuk ve daha kısa sürdüğü zamanlarda kendinizi güneşli bir sığınma evi olarak hayal etmeye çalışın. Ancak herkesin hayalini kurduğu tatiller hiç bir zaman eşit olmayabilir. 30, 40, 50'li yaşlardaki insanlar çok farklı bakış açılarına sahip tatil hayalleri kurarken, hepsinin hayali ve mutlu olduğu saatler hiç birisi birbirine uymuyor, 20 li yaşlarda, sıcak sahiller de güneşin altında uyuduğu zamanlar akıllarına gelince, gerçekten çılgına dönüyorlar! :).

İşte tam olarak bu durumda, insanların yaşı kaç olursa olsun, yapmış olduğu tatil planları veya beklentileri ne olursa olsun bu Meksika tatilleri, zengin deneyimler unutulmayacak mekanlar, ve başka hiç bir yerde bulunmayan gizli doğa güzelliklere ev sahipliği yapıyor.

20'li yaşlarınızda en iyi Meksika Tatili

20'li yaşlarınızda en iyi Meksika Tatilleri
Fotoğraf: Shutterstock

Sürekli olan güneşli sıcak ve beyaz kumlu plajlarıyla, en iyi eğlencelerle dolu bir gece hayatı kulağa hoş geliyor öyle değil mi? Meksikanın yerel kültür güzellikleri ile dolu bir macera arayan 20'li yaşlar için, Riviera Maya ve Playa del Carmen mükemmel bir seçim. Gezmek için, güzel vakit geçirmek ve güneşin tadını doya doya çıkartmak için, Riviera Maya'nın en güzel plajlarından birisi olan La Playa Xpu-Ha sahiptir.

Ayrıca Playa del Carmen'in kalbinde yer alan yaya geçidi La Quinta, partinin ve deli dolu zamanları geçirebilmenizi sağlayacak en iyi butik mağazaları, barları ve gece kılüpleriyle dolu canlı bir yerdir. Daha fazla macera arıyorum diyorsanız da, Gran Cenote ve Dos Ojos'ta bulunan kutsal tatlı su kuyularında sörf yapabilirsiniz. ( kuyu dediysek bizim türkiye'deki kanal kuyuları gibi değil yani.. )

30'lu yaşlarındaysanız en iyi Meksika Tatili

30'lu yaşlarındaysanız en iyi Meksika Tatilleri
Fotoğraf: Shutterstock

Artan sorumluluklar ile, 30'lu yaşlar için seyahat türleri ve gündemleri biraz farklı görünüyor. Görkemli bir mutfağı olan, bir adaya gitmek fikri size nasıl geliyor? Maceraperest tutkunuzu doyurabilmek için, iyi bir dokunuş ile ve gizli doğal güzellikleri görebilmek için, yapıcağınız şey sadece Puerto Vallarta'ya bir bilet almak.. 

Ayrıca "gizli plaj" olarak övünen Marieta Adaları'na ulaşabilmek için, bir mağaranın arasından yüzerek oraya ulaşmanız gerekiyor sizcede bu yeterince tatmin edici değil mi ?. Yerel yemeklerine gelince, Vallarta Eats tarafından unutulmaz Taco Tur Meksika kültürü yemekleri sunan, restaurantlarında  meksika yemek kültürünü detaylıca inceleyebilirsiniz.

40'lı yaşlarınızda en iyi Meksika Tatili

40'lı yaşlarınızda en iyi Meksika Tatili
Fotoğraf: Shutterstock

40'lı yaşlarda genel olarak, biraz daha bağımsızlığa ve özgürlüğe düşkün olabiliyorsunuz, muhteşem maceraperest tarafınızı hayal edip, tekrardan birşeyler listeleyerek onları uygulamak ve değerli bir yolculuk yapmanın geldiğini mi düşünüyorsunuz? Doğal ve temiz bir beğenisileriyle ünlü dünya harikası, Loreto sizler için bir ömür boyu yolculuk yapabiliceğiniz güzellikler sunuyor.  Her sonbahar aylarında, doğanın mevsim değişiminde güzellikler bırakan ve en keyifli yerlerinden birisi haline geliyor. 

Bu güzel sonbahar aylarında, Balinalar Arctic'den Baja yarımadasındaki sıca ve sakin sulara göç ediyorlar. Aralık ayından Mart ayına kadar, Loreto'daki Magdalena Körfezi Kulesinden böyle efsanevi bir manzarayı izlemek için, daha iyi bir yer yok. Ayrıca, Meksika'nın en güzel ve en lezzetli deniz ürünlerini denemeyi sakın unutma.

50'li yaşlarınızda en iyi Meksika Tatili

50'li yaşlarınızda en iyi Meksika Tatili
Fotoğraf: Shutterstock

50'li yaşlarda, dolaştıkları bir çok plajlardan uzak yaşam alanlarında yaşamayı tercih ediyorlar. Sıkı korunmuş ve büyüleyici olan Oaxaca, meksika'da kültür ve tarih ile dolup taşmaktadır. Cumartesi günleri, Zapotec Kızılderilileri, Mixtec'ler ve diğer gruplar en çok tercih edilen zihin güçlendiren muazzam gıdaları tercih ediyorlar. Bu gıdalar, kalabalık olan Mercado de Abastos pazarında bulunur, ve orada satışını yaparlar.

Sanat tutkunları için, Oaxacan Kültürleri Müzesi, Meksika'nın en iyi bölgesel müzelerinden birisidir. Ve çok eski olan 16. yüzyıl manastırı olan Quinta Real Oaxaca, kaliteli freskolar ve muazzam görkemiyle restore edilerek, zemin tasarımlarının bulunduğu lüks bir butik oteline çevrilmiştir.
Konu hakkında ki görüşlerinizi, bizimle paylaşır mısınız?.