Rio de Janeiro'yu ziyaret etmenin 10 nedeni

2016 Yaz Olimpiyatlarına ev sahipliği yapan Rio de Janeiro ve sıcak kumsalları, yemyeşil kırsal bölge ve antik kültürü ile çok fazla çekici görünüyor. Rio de Janeiro'nun en karşı karşıya kalan 10 turistik yerini keşfetmek için bir mayo hazırlayın ve güney'den başlayın.

Şuanda göz atmış olduğunuz Konu: Rio de Janeiro'yu ziyaret etmenin 10 nedeni

İlgili konuyu okuduktan sonra, görüşlerinizi bize iletirmisiniz? :).


1. Praia de Copacabana


Fotoğraf: Kepenk


Rio de Janeiro Rio'nun en ünlü kumsallarından biri olan Copacabana , kuzeydoğusundaki Morro do Leme tepesinden güneybatıdaki Arpoador kayalarına kadar uzanıyor. Yılbaşı kutlamaları inanılmazdır. Burası yılbaşı kutlamaları ile de ayrıca ünlü, yıl boyu süren bir turizm merkezidir. 1892'de Botafogo ile bölgeyi birbirine bağlayan bir tünel inşa edilinceye kadar Copacabana, pitoresk tepeleri olan bozulmamış bir koydu. 


20. yüzyılın başlarındaki tramvayların tanıtılması bölgeyi şık hale getirdi ve Copacabana Sarayı'nın kurulduğu zamana kadar mahallede 30.000'den fazla yaşayan vardı. Bugün, dünyanın en yoğun nüfuslu bölgelerinden biridir.

2. Ipanema ve Leblon, Rio de Janeiro

Ipanema ve Leblon, Rio de Janeiro
Fotoğraf: Kepenk

Urban Rio'nun en güzel, modaya uygun ve güvenli plajlarından dır. Ipanema ve daha güneydeki Leblon uzantısı, güneşlenmekten şekil almaya kadar çeşitli sahil aktiviteleri sunuyor . Çoğu turist, şık butikler ve cazibeli restoranların dar sokakları çizdiği plajların arkasında Rio'nun en zengin semtlerinden ikisine (Ipanema ve Leblon olarak da bilinir). Şehir merkezi 15 km uzaklıktadır, ancak komşu Copacabana'nın yanı sıra Jardim Botanico, Corcovado ve Gavea'ya buradan kolayca ulaşabilirsiniz.

3. Parque Nacional da Tijuca, Rio de Janeiro

Parque Nacional da Tijuca, Rio de Janeiro
Fotoğraf: Kepenk

Bu çarpıcı parkta , kentin merkezini görebilicek tepelerin ve kıyı dağlarının halılarının olduğu dünyanın en büyük kentsel ormanlarından biri olan yemyeşil Floresta da Tijuca bulunur. Ayrıca, dramatik Serra de Carioca (Carioca Dağları), Pedra de Gavea'nın ilgi uyandıran monolitleri ve Corcovado'nun tepesinden şehri gösteren tezgâhta  Cristo Redentor heykeli bulunuyor. 15 km  alanı kaplayan bu huzurlu orman, sayısız bitki, kuş ve memelinin yanı sıra şelale ve doğal kaynaklara ev sahipliği yapan küçük bir cennet parçasıdır.

4. Corcovado, Rio de Janeiro

Corcovado, Rio de Janeiro
Fotoğraf: Kepenk

Cristo Redentor (İman Eden İsa'nın ikonik heykeli), Rio de Janeiro'yu 2.316 ft. Yüksek Corcovado, şeklini yansıtan Portekizce kelime corcova (kambur), dan adını veren bir dağ. Rio de Janeiro'nun ruhunu temsil eden büyük bir anıtın yarışmasında kazanan tasarım, 1931'de açıldı ve kısa ömrü Brezilya'yı simgelemek için geldi . Cosme Velho mahallesinin ve güzel tropikal Parque National da Tijuca'nın büyüleyici caddelerinden veya küçük fünikülerdeki dağdan yukarıya doğru İsa'nın ayaklarına giden yolculuk, zirvenin panoraması kadar ödüllendirilirsiniz.

5. Sugar Loaf Dağı, Rio de Janeiro

Sugar Loaf Dağı, Rio de Janeiro
Fotoğraf: Kepenk

Rio, muhteşem manzaralar sunan bir şehir ve hiçbiri 1.312 ft'nin tepesinden olanlardan daha nefes kesici değil. Guanabara Körfezi ağzında oturan yüksek granit ve quart Pao de Acucar (Kesme Şeker Dağı). Dağın kenarları, bir zamanlar Rio de Janeiro'nun tamamını kuşatan ve hala kundakçıklar, tanagersler ve çok sayıda kuş için sığınan ormanın kalıntıları içinde örtülüdür. Bunlar, monolit zirvesinde dolaşan patikalarda ortak bir görüştür. Günün erken saatlerinde ya da Sugar Loaf ve onun eşit derecede etkileyici monolitik komşusu Morro da Urca'dan en temiz hava ve en iyi manzaralar için yağmur yağdıktan hemen sonra gelin.

6. Rio de Janeiro Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi

Rio de Janeiro Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi
Fotoğraf: Kepenk

En geniş kapsamlı koleksiyona sahip olan, Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi Güzel Sanatlar binanın eski Brezilyalı Akademisi 1937 yılında kurulmuştur. Binanın sorumlusu olan mimar Adolfo Morales de Los Rios, Paris'teki Musee de Louvre'dan etkilenmişti ve bina, Rio de Janeiro'nun dört bir yanında görülen Fransız esin kaynağı mimariyi yansıtıyordu. Müzenin koleksiyonu, güzel, dekoratif ve popüler sanat da dahil olmak üzere yaklaşık 20.000 parçadan oluşuyor. Eserlerinin çoğu Brezilyanın dır ve 17. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar uzanır. Koleksiyonun küçük bir kısmı yabancıdır ve genel olarak olarak Avrupa'dan geliyor.

7. Mosteiro de Sao Bento, Rio de Janeiro

7. Mosteiro de Sao Bento, Rio de Janeiro
Fotoğraf: Kepenk

Benedictines sıkıca kendini korumak için Brezilyanın ilk tarikatı , sadece şehir merkezinin kuzeyinde, 1590'da bu muhteşem tepenin manastırı ve kiliseyi kurdu. Kilise, Avrupa'nın siyah Madonnas'larından biri olan Montserrat Leydim'ne ithaf edilmiştir ve 18. yüzyıldan kalma zengin dekora sahip iç mekanlara sahiptir. Brezilya Barokunun yaratıcı yılları. Kilisenin ayrıntılı iç tasarımı tamamlanmak yaklaşık 70 yıl aldı ve bir dizi sanatçının, özellikle de Benedikt keşişi Frei Domingos da Conceição'nun hayat tarzıydı.

8. Jardim Botanico, Rio de Janeiro

Jardim Botanico, Rio de Janeiro
Fotoğraf: Kepenk

Lagoa Rodrigo de Freitas ve Ipanema plajının arkasında saklanmış olan Rio de Janeiro'nun gölgeli Jardim Botânico, terli kentsel acele ile barış için bir cennet sunuyor. 1808'de Prens Regent Joao tarafından ithal edilen bitkiler için geçici bir depo olarak kurulan ve 1889'da Cumhuriyet'in ilanından sonra halka açılıncaya dek bahçeler aristokrasiye ayrılmıştır. Bitkiler birbirine bağlı ayrı alanlarda gruplandırılmıştır. Çakıl yolları ile akarsu ve şelale ile serpilir. Bahçeler, bazı mükemmel restoranları, barları ve kulüpleri olan çevredeki semtlerine isimlerini ödünç vermişlerdir.

9. Praça XV, Rio de Janeiro

Praça XV, Rio de Janeiro
Fotoğraf: Kepenk

Praça XV, Minas Gerais'in 18. yüzyıldaki altın acele etmesiyle Rio de Janeiro'yu korkunç bir liman şehrinden zengin bir şehre dönüştürürken ilk gelişen alandır . Meydan, ithal mallar için bir ticaret merkezi haline geldi ve ticaret hala burada Rua 1 de Março'nun yanındaki saldirgan pazarında yerini alıyor. Praça XV, Rio'nun tarihi kalbi, 1808'de Napolyon'dan kaçtığında Portekizli Prens Regent Joao'nun gelişimine tanık oldu. Aynı zamanda Portekizce Brezilya'nın siyasi gücünün merkezi oldu. Bugün, Praça XV, tarihi binalar ve sokaklar ile doludur. 1980'lerde Paço İmparatorluğunun restorasyonu kültürün kent merkezine geri getirilmesinde bir katalizör görevi görmüştür.

10. Rio de Janeiro Ulusal Tarih Müzesi

Rio de Janeiro Ulusal Tarih Müzesi
Fotoğraf: Brezilya Müzeler Enstitüsü

Rio de Janeiro'daki en büyük ve en ilginç müze , Brezilya'nın Kolomb öncesi çağlardan 19. yüzyıla kadar uzanan insanlık tarihine adanmıştır. Sergide tablolar, heykeller, fotoğraflar, haritalar ve kollar ile diğer tarihi eserler yer alır. Brezilya'nın yerli kabilelerine adanmış galeriler yaşam biçimlerini gösterir. Sömürge, imparatorluk ve cumhuriyet dönemleri de iyi temsil edilmektedir. Güney Amerika'da insan varlığının en eski kaydı olduğu iddia edilen ziyaretçilere, Brezilya'nın kuzeydoğusunda bulunan Serra da Capivara'dan tarih öncesi kaya resimlerinin bir kopyasını görebilirsiniz.


Rio De Jeneiro'yu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı yazarmısınız?.