Çin'de iPhone kullanıcı verilerini satmakla suçlanan Apple tedarikçileri

Çin polisi, 22 şüpheliden birini sorguya çekerek, Apple'ın çalıntı veri satan bir yeraltı ağına saldırdı.

Apple, bilgilerinizin hükümet ve dışarıdan alınmasını önlemek için büyük çaba  harcıyor, ancak içerilerinde bulunan tedarikçi tehditleri milyonlarca dolarlık verileri çalmayı başardı.!

Çin devlet medyasına göre Zhejiang Polisi Perşembe günü yetkililer tarafından Apple'ın tedarikçilerinden ve satıcılarından 20 çalışanı tutukladı. Xinhua'ya göre yeraltı veri ticaret ağının bir parçası olarak 22 kişi tutuklandı.

apple

Apple'ın tedarikçileri tarafından değil, şirketin kendisi değil, istihdam edilen 20 işçi.. Bilinenlere göre  isim, telefon numarası, Apple kimliği ve 10 ila 180 yuan arasında satılan diğer bilgiler veya yaklaşık 2 ila 27 $ arası verilere erişebildiler. Toplamda, veri hırsızları yaklaşık 7.36 milyon dolar olan yaklaşık 50 milyon yuan değerinde bilgi çaldılar.


Polis dış kaynaklı tedarikçilerinden birinin doğrudan bir pazarlama şirketi olduğunu söyledi.

çinde iphone kullanıcı verileri çalındı

Çin polisi ilk olarak Ocak ayında  kara pazarda Apple veri satışlarını araştırmaya başladı ve tutuklamalarını 3 Mayıs'ta yapmaya başladı. Tutuklamalar, Guangdong, Jiangsu ve Fujian eyaletlerinin dört bir yanından yapıldı.

Polis, iddia edilen hırsızların Apple'ın iç sistemlerini kullandığını söyledi. Apple, kullanıcı gizliliğini hatta Siri verisi için rastgele tanımlayıcılar oluşturmayı ve iMesseges'i uçtan uca şifrelemeye dönüştürdüğünü yoğun bir şekil de vurguluyorlar. Bu FBI'ın bile zorluk çektiği bir kale gibidir, ancak üçüncü parti çalışanları Apple'ın sonuna bir açıklama getirdiler.

22 kişinin hepsi cezaevinde tutuluyor ve yasadışı yollarla girdikleri bilgileri sattıkları iddia ediliyor. Tutuklamar sırasında yetkililer bilgisayarları, telefonları ve kredi kartlarını ele geçirdi.

Polis hırsızların satışlarını ve çevrimiçi ağını alabiliceklerini söyledi. Çalınan verilerin yalnızca Çin'deki müşteriler için olup olmadığı henüz belli değil.