Dijital Dünya Nedir? - Dijital Dünya İle Tanışın Eğitim #1

Online Fırsatlar - Dijital Dünya İle Tanışın Eğitim Ders #1

Dünyanın neredeyse yarısının internete erişiminin olduğu düşünüldüğünde, dijital bir dünyada yaşadığımız söylenebilir. İnternet kullanan tüketici sayısının bu kadar yüksek olması, işletmelerin dijital platforma geçiş yapmasını çok mantıklı kılıyor. Dijital platformun sunduğu fırsatları ve web sitelerinin, video veya sosyal medyanın hedeflerinize ulaşmanıza nasıl yardımcı olabileceğini öğrenin.

Bu eğitimde dünyanın dijitale geçişinin detaylarına bakacağız. Öğreneceğiniz konular:


  • Dünya çapında kaç kişi online?
  • İnternette zamanlarını nasıl geçiriyorlar?
  • Hala büyümekte olan bu dijital trend'ten sizin işletmeniz nasıl faydalanabilir?

1. Dünya Dijitalleşiyor

Dijital Dünya Nedir?

Merhabalar, internet ortaya çıktığından beri dünyanın dijital olan herşeyi kucakladığını hepimiz biliyoruz. Şimdi dünyada kaç internet kullanıcısı olduğundan bahsedicez ve bu kullanıcıların internet'te nasıl vakit geçirdiğinden bahsediceğiz.

Son olarak işletmenizin gelişmeye devam dijital trend'den nasıl yararlana bileceğini açıklayacağız. Son 15 yılda patlama yaşanan internet kullanımı hakkında bi fikir vermesi için şunu düşünebiliriz. 2000 yılında tüm dünyada 361 milyon kişi internet kullanıyordu, 2014'te bu  sayı 3 milyarın üzerine çıktı bu yüzde %764 bir artış anlamına geliyor.

Günümüzde ise dünyamızın neredeyse yarısı internet kullanıyor. Türkiye'de rakamlar ise şöyle Türkiye'de 59 milyon kişi internet erişimine sahip ayrıca nüfusun %94.6'sı mobil aboneliğe sahip. Avrupada'ki rakamlar ise daha da etkileyici Avrupa'nın %75'inden fazlası internet erişimine sahip, Avrupalıların bağlantı oranı o kadar yüksekki her birinin ortalama 1.5 mobil aboneliği var, yani kişi başına birden fazla mobil cihaz düşüyor.

Hangi cihazı kullandıklarına bakılmaksızın kullanıcıların her ay internet'de 1900 dakika yani 30 saat'ten fazla zaman geçiyorlar. Peki ya bu kadar saat boyunca internet'te ne yapıyorlar?  Ve işletmeniz bu fırsattan nasıl yararlana bilir.

Dijital Dünya İle Tanışın

Dijital hayattaki bu kullanıcıların bir çoğu alışveriş yapıyorlar. 2015'te Türkiye'de internet üzerinden 24.7 milyar Türk Lirası değerin'de ürün ve hizmet satışları gerçekleştirildi. Milyonlarca kullanıcının her gün sosyal siteler'de veya Netflix, YouTube gibi web sitelerini video izlemesiyle internet dünyasında video izlenme oranları son 5 yılda 3 haneli bir artış gösterdi.

Ayrıca kullanıcılar sosyalleşmek ve çevreleriyle ilişkiler kurmak için saatler harcıyor. İnternetteki geçirdikleri sürenin neredeyse 3'te birini sosyal medya sitelerine ayırıyorlar. İşletme sahibi iseniz, tüm bunları internet üzerinden yapan kullanıcılar size büyük potansiyel sunuyor. Zaman geçtikçe kullanıcılar işletmenizi'de etkileyecek bambaşka şekiller de interneti kullanmayı devam edicektir. 

İnternetin günlük yaşamımızı ne kadar kısa sürede değiştirdiğini görerek gerçek bir modern mücize'ye tanıklık ettik. Dünyanın her ülkesinde ve her bölgesinde dijitale köklü ve esaslı bir geçiş yaptık böyle bir fırsattan tüm küçük ölçekli işletmeler de faydalanabilir. Bunların nasıl yapılabileceğini öğrenmek için, ders konularımızı okumaya devam edin. 


2. Dijitalin size sunduğu fırsatlar

İşletmenizi internete taşımak hiç bu kadar kolay, ucuz ve faydalı olmamıştı. Dijitalin sunduğu fırsatların genişliği sizi korkutmasın. Bu işleyeceğimiz konular:

  • Dijital varlığın temel bileşenleri
  • Bunlar SİZİN işletmenizle nasıl alakalı?
  • Nereden başlamalı?
Merhaba! İnternet'in günlük yaşımımızı nasıl değiştirdiğine değindik. Şimdi'de uygulamaya geçelim. Sayıları git gide artan dijital fırsatlar sizin için ne anlama geliyor? Bu konuda dijital dünyanın temel bileşenlerinden ve bunların işletmenizle ilişkisinden ayrıca nasıl bir başlangıç yapacağınız'dan söz ediceğiz.

Bi tamir haneniz olduğunuzu ve işlerinizin tavsiyelerle ve kulaktan kulağa pazarlamayla büyüdüğünü varsayalım. Şimdiye kadar dijital dünya'da varlık göstermiyor'dunuz. Ancak artık işletmenizi bir sonraki seviyeye taşımak istiyorsunuz. Dijital varlığınız, online olmanız işletmenizin başarılı olabilmesi için nasıl yardımcı olabilir? 

İnternet'te var olmanın nedenlerinden biri, aramanın sunduğu avantajlar'dan faydalanmaktır. Dijital varlığa sahip olmanız, kullanıcıların internete girip sizin gibi bir işletmeyi aradığın'da sizinde işletmenizi görebileceği anlamına geliyor.
Dijital varlığın temel bileşenleri

Bir kullanıcı tamir hane İstanbul için arama yaptığını ve tamir hanenizin sonuçlarda gösterildiğini var sayalım. Bu işletmenize ne gibi avantajlar sağlayabilir? Sayısız olasılık var, bir müşteriniz sizin  web sitenize yönlendirme yapan bir bağlantıya tıkladığında sizin hakkınız'da bir sürü bilgi edinebilir. İnternet'te yayınladığınız araba bakımı hakkın'da bilgilerinizi sergileyen bir video'nuzu izleyebilir.

Memnun kalan başka müşterilerin yorumlarını okuyabilirler, fiyatlarınızı inceleyebilir mağazanızı harita'da bulabilir. 65 Kilometreye kadar ücretsiz çekici hizmeti verdiğinizi öğrenebilirler. Soru sormak veya fiyat teklifi istemek için, form doldurabilirler. Hatta sosyal medya sitelerinize gelerek, daha'da fazla ipucu, fotoğraf ve videolar bulabilirler. 

Başlangıçta web sitenizde bu özelliklerin tümünü sunama'ya bilirsiniz. Ancak, bu örnekler size online dünya'da yapabilecekleriniz hakkında fikir verecektir.  Avantajlar'da bu kadarla da kalmıyor, dijital varlığınız size potansiyel müşteriler hakkın'da değerli bilgiler de sunabilir. Ne istiyorlar, ve istediklerini onlara nasıl sağlaya bilirsiniz? 

Nasıl mı? Dijital reklamcılık, kullanıcıların tam olarak sunduğunuz ürün veya hizmeti aradıkları sırada hedefi belirlenmiş reklamlar göstermenize olanak sağlar. Örneğin, arama ağı reklamcılığın'dan yararlanarak potansiyel müşterilere reklam göstere bilirsiniz. Mesela, reklamlarınızı otomobil tamiri istanbul aramasını yapan kullanıcılara göstere bilirsiniz. 

dijital araçlar nasıl kullanılır

Ayrıca, reklamlarınızın mağazanıza yakın yerler'de göstere bilecek şekil'de sınırlandırabilirsiniz. Kullanıcıların reklamınızı tıklama, sitenizi ziyaret etme, form doldurma veya video izleme gibi belirli işlemleri gerçekleştirip, gerçekleştirmediğini bulmak için analiz araçlarını kullanmayı öğrenebilirsiniz. 


Heyecan verici öyle değil mi? Peki nasıl başlangıç yapacaksınız? 

Öncelikle korkmayın, günümüzde sunulan araçlar ve teknolojiler kolayca öğrenilebilir. Hatta bu analiz araçlarının bir çoğu'da ücretsiz! Aslında bir çok işletme için, dijital dünya'ya adım atıp online'a geçmenin zorluğu teknolojik araçlara alışmak değil, bir plan oluşturmaktır. 

Bu konuda size yardımcı olabilecek, daha fazla eğitim konularını  yayınlayacağız ancak, öncelikle ele almamız gereken ana maddelerin üzerin'den geçelim. 

1. Kapsam, başta web, mobil platform ve sosyal medya platformu olmak üzere bir çok seçenek var, nereden başlamak ve nereye ulaşmak istiyorsunuz.

2. Teknoloji ve içerik, sitenin teknik ve reklam özellikleriyle kendiniz mi ilgileneceksiniz? Bu daha fazla zaman gerektirebilir, yoksa yardım mı alacaksınız? Buda daha fazla para gerektirir öncelikle buna karar verin.

3. Maliyet ve zaman, gerçekçi bir bütçe hazırlayın, ve makul aşamalar'da oluşan bir zaman planlaması çizin. Ve her ikisine'de sıkı bir şekilde uyun. 

dijital dünyanın insanları

Her gün binlerce küçük ölçekli kişi web'den yararlanarak istedikleri sonuçları elde edebiliyorlar. Hemen yan mahalledeki ve tüm dünyadaki müşterilere ulaşabilme fırsatı asla kaçırılamaz. Hadi, şimdi cesur bir adım atın ve dijital dünya'ya geçiş yapın! 

#Konu hakkında, fikirlerinizi aşağıdan yorumlar ile iletin, eğitim konularımız devam edicektir.

Dijital Dünya'da Varlığınızı Oluşturun Eğitim #2 < tıklayarak 2. eğitim konusuna geçebilirsiniz.