Facebook, Canlı Yayınlarına Kapalı Başlık Seçenekleri Ekledi

Facebook'tan 'dünyaya bağlanmak' için geniş çaba harcamanın önemli bir parçası olan, dünyadaki herkese ilk önce Facebook ile bağlanıp Sosyal Ağ'ı kullanabilmenizi sağlamaktır. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in söylediği gibi.
facebook live api

" Herkesin eşit bilgiye sahip olduğundan ve konuşmaya dahil edildiğinden emin olun."

Bu yaklaşım dahilinde Facebook, görme ve işitme engelli kullanıcılar için  facebook'u kullanabilmeleri için seçenekler sunmaya çalışıyor ve bugün bir sonraki adımını atmış durumda ve Facebook Canlı yayıncıların canlı yayınlarına alt yazı ekleme seçeneğini de ekliyor.

Facebook canlı yayınlara alt yazı ekleme
Ancak bu başlıklar otomatik olarak oluşturulamaz, Facebook'un bu sene başında sayfa kaynaklı videolar için eklediği bir seçenek. Bunun yerine, Facebook Live API'yi kullanan yanıncılar için kendi altyazılarını üçüncü parti sağlayıcılar yoluyla ekleyebilmeleri için fırsat sunuyor; bu bir seçenek olarak biraz daha kısıtlayıcı hale geliyor, ancak tam olarak altyazı olan gerçek zamanlı canlı yayın videoları için doğru atılmış ilk adım olabilir.

Facebook son zamanlarda erişilebilirlikte önemli gelişmelere imza attı. Sosyal Ağ, geçtiğimiz şubat ayında video reklamlar için otomatik alt yazı ekledi ve Facebook deneyimini işitme engelli kullanıcılara açmanın yeni bir yolunu sundu. Yukarıda belirtildiği gibi daha sonra Sayfalar tarafından yayınlanan tüm videolara bu özellik ayrıca eklendi. Nisan ayında geçen yıl, otomatik alternatif metin özelliğini başlattı görme bozukluğu olan kullanıcılar görüntü içeriğini anlamak için yardımcı bir fotoğrafın bir açıklama oluşturmak için nesne tanıma teknolojisini kullanıyorlar, Facebook'a gönderdikleri tüm görüntüler için bu durum geçerli.








Canlı yayın için alt yazı eklenmesi, bu cephede bir diğer önemli adım ve Facebook Live yayınlarının geçen yılda 4 kattan fazla büyüyen günlük izleme süresine sahip olması ve 5 Facebook videolarının 1'inde artık canlı yayın olması nedeniyle, daha geniş facebook kullanımı deneyimi için önemli bir unsur.


Bu altyazılar Harvard'ın sistemi değil tamamen Facebook tarafından üretildi ancak yine de canlı çevirinin zor ve kaynak açısından zor olduğunu vurguluyorlar.

Ancak teknik zorluklarla bile, Facebook belirli bir noktada otomatik altyazı sunma konusunda şüphe uyandırmıyor. Yani temiz düşünceyle, Facebook'u kontrol etmenizi sağlayacak bir sistem üzerinde çalışıyorlar, kuşkusuzki tüm bunlar geliştirme aşamasındadır.

Facebook canlı yayınları yapan birisi iseniz, canlı yayınlar için alt yazı ekleme konusunda buraya tıklayarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.