Facebook Sayfa Kapak Fotoğraflarına Yazı Ekleme Özelliği Test Ediyor

Facebook , Sayfa yöneticilerinin kapak fotoğraflarına gömülü metin eklemelerini sağlayan yeni bir seçeneği test ediyor .

Yapılan bu yeni test sayfalar üzerinde bir kaç haftadır test ediliyordu, ancak metin seçeneğinin gösterildiği daha çok sayıda raporla (ipucu göndermek için okuyucu Michael Armogan sayesinde ) son zamanlarda yükselmiş gibi görünüyor.

facebook kapak foto

Kapak metninin sağladığı faydalar bu aşamada şuan için belirsizdir, ancak daha geniş bir alana yayıldığı zaman yeni bir Facebook seo faktörü haline gelebilir sayfa alaka düzeyini sıralamaya yardımcı olmak ve sizi aradıklarınıza bağlamak için iyi bir araç. Ancak yine de, herhangi bir teknik amaçlı hizmet vermeyebilir. Kullanıcılarınıza 'Hakkında' sayfanızdan daha kolay görülebilecek bir noktada, yaptıklarınızı daha iyi tanımlamak için sayfanıza fazladan bir şey eklemenin başka bir yolu olabilir, ya da amacınızı iletmek için bir misyon ifadesi içeren bir alan olarak kullanabilirsiniz.

Bu seçeneğe erişebiliyorsanız, kapak resminin sağ alt tarafındaki "düzenle" düğmesine tıklayarak metin ekleyebileceksiniz.

facebook güncelleme

Bu bir metin kutusu açar ve burada istediğiniz her şeyi 100 karakterlik bir sınırla yazabilme olanağına sahip olursunuz.

facebook güncellemeleri 2017

facebook güncellemeleri 2017

İşiniz bittiğinde, onay işareti simgesine tıklarsınız ve metin sayfanızın kapak fotoğrafına eklenmiş olur.

facebook yeni güncelleme

Bu aşamada ne yapacağımızı bilmek zor. Örneklerde görüldüğü gibi masaüstünde metin oldukça göze batmayan bir biçimde görünüyor, ancak mobil cihazlarda özellikle de büyük harflerle, biraz fazla görünüyor.

Belirtilen amaç veya neden varsa, belirtildiği gibi eklenen bir sayfa sırlama öğesi veya katılımı arttırmaya yardımcı olacak yeni bir yol metin eklerseniz, şüpheniz olmasın ki kesinlikle buna değer. Ancak, ücretsiz bir araç olan ziyaretçilerle iletişim kurmanın başka yollarını eklemenin bir aracı olarak, kötüye kullanma riski çok yüksek olabileceğini gösteriyor.

Güncelleme: Facebook bu testi doğruladı.

"Sayfaları daha çok insanlara ve işletmeler için daha değerli hale getirmek için çalışıyoruz, işletmelerin önemli bilgileri öne çıkarmalarına yardımcı olmak için çeşitli kapak alanı tasarımlarını ve geliştirmelerini kısa bir süre önce test etmeye başladık."

Facebook da kapak imajı seçeneğindeki yeni metnin nasıl işlediğine dair biraz ayrıntı verdiler.

Sayfa yöneticisi hakkında bölümünde "Açıklama" alanını doldurmuşsa, metni otomatik olarak aktarırız. Sayfa yöneticileri, kapak alanındaki "Bilgileri Düzenle" seçeneğine tıklayarak her zaman düzenleyebilir.

Bu yeni gelişmeler yalnızca kapak resmi olan sayfalar için geçerlidir.