Pazarlama Çalışmalarınızı Artıracak Facebook Pixel Kullanmanın 3 Yolu

Facebook Pixel Kullanmanın 3Yolu

  Bu yazıda, çalışan bir basit yeniden hedefleme stratejisi oluşturmak için ziyaretçileri birden çok kez hızlı bir şekilde dönüştürmeye yardımcı olan Facebook pikselinin nasıl kullanacağınza bakacağız, mutlaka bir BT uzmanı olmak zorunda değilsiniz.

Yanlız çalışmalara başlamadan önce, kendinize sormanız gerekiyor. "Facebook Pixel tam olarak nedir ve nasıl çalışır?"

Facebook Piksel web sitenizin ziyaretçilerinin dönüşüm, mikro dönüşümleri ve davranışlarını izlemek için web sitenize yükleyeceğiniz bir kod çizgisidir.

Facebook Pixel, Facebook Reklamlarınız için özel kitleler oluşturmanızı sağlar. Bunu yaparken, Facebook'ta yeniden hedefleme kampanyaları yayınlayabilir ve reklamlarınızı bilgisayar veya cep telefonuyla sosyal ağ üzerinden gezinirken web sitenizdeki ziyaretçilerinize gösterebilirsiniz.

Facebook Pixel, başvuru kaynağı ne olursa olsun web sitenizi ziyaret eden herkesi takip eder. Bu nedenle, yeniden hedefleme, diğer platformlardan gelen tüm pazarlama çabalarınızı da güçlendirebilir.

Aşağıda, çok basir bir örnekle pazarlama çalışmalarınızı nasıl artıracağınıza ilişkin bazı ipuçları verilmiştir.
facebook pixel

1. Web Sitesi Ziyaretçileri Segmentasyonu

 Facebook'un reklam platformu, teklifinize gerçek ve aktif  ilgi gösteren bir kitleye ulaşmanızı sağlar; bu da doğru reklamları oluşturarak sitenize daha fazla ziyaretçi çekmenize yardımcı olabilir. Sorun, ziyaretçilerinizi sitenize çekmenin, bu kişilerin mutlaka ürünlerinizi ve hizmetleri alacakları anlamına gelmediğidir.

Bu nedenle, web sitenize veya bloğunuza trafik çekiyorsanız, bu kişileri Facebook'a göz atarken web sitenize geri getirmek için yeniden hedefleme kampanyaları başlatmanız gerekir. İşte bu noktada; açılış sayfalarınıza yönlendirilen trafikle karşılaştırıldığında, web sitesi ziyaretçilerini potansiyel müşterilere ve müşterilere dönüştürmek daha kolay ve ucuzdur.

Ancak yeniden hedefleme kampanyalarınızın yatırımını en üst düzeye çıkartmak istiyorsanız, belirli özel kitleleri oluşturmak ve  etkileyici reklamlar oluşturmak için trafik segmentleri tanımlamalısınız.

Kategoriler

Web sitenizi veya bloğunuz için kategoriler oluşturmak, okuyucularınızın kendilerini ilgilendiren konuları bulmalarını kolaylaştırır. Bununla birlikte, aynı zamanda belirli sayfaları ziyaret eden veya belirli ürünleri görüntüleyen kişilere ulaşmak için daha özel kitleler oluşturmanıza, ardından doğru mesaj ile Facebook reklamları aracılığıyla sunmanıza olanak tanır.

Web sitenizi ziyaret eden veya belirli web sayfalarını görüntüleyen kullanıcıların bir listesini oluşturarak blog kategorilerinden özel hedef kitleler oluşturabilirsiniz.


facebook pixel nasıl kullanılır

Ardından aşağıdaki gösterildiği gibi bir web sitesi veya blog yayınları kategorisin tanımlayın.

facebook piksel nedir nasıl kullanılır

Kitleniz hazır olduğu zaman, kampanyanızı başlatın.

facebook reklam kampanyası oluşturma

 Belirli web sitesi sayfaları

Belirli web sitesi sayfalarından özel hedef kitleler oluşturmak, kategorileri kullanmaktan daha etkilidir. Tek bir sayfaya yeterli trafik alırsanız, sayfayı ziyaret eden kişileri kolayca hedef alabilir ve dönüşüm oranını bir sonraki seviyesine taşıyacak etkileyici bir reklam oluşturma şansına sahip olabilirsiniz.

facebook piksel ayarları nasıl olmalı
facebook piksel reklam ayarları oluşturma

2. Kayıt yaptırmayan kişilerin yeniden hedeflenmesi

Birçok kişi, verilerinizi bırakmadan kendi tercih tercih ettiğiniz sayfanıza gidecek, ancak listenize katılmak için biraz "eski strateji" pazarlamasına ihtiyaç duyabilirler. İşe yarayan yeniden hedefleme kampanyalarımız için bizim kullandığımız bazı hileler. :)
Sadelik ve Az miktar kullanım

İnsanlar, az miktarda olan şeylere daha fazla önem verir ve değeri veriler ve azlık ilkesini, ne eksik olduğunu anlamalarına imkan tanır.
sadelik
Aciliyet

Aciliyet, sitenizdeki kayıt dönüşümlerini artırmak için kullanabileceğiniz en güçlü psikolojik tetikleyicilerden biridir.

Reklamlarınıza aciliyet duygusu ekleyerek, insanların hızlı bir şekilde hareket etmek için psikolojik olarak tetiklemenize yarayacaktır yalnız, bunu doğru bir şekilde ayarlamanız gerekmektedir.

acilyet duygusu yaratma

Sosyal Kanıt

Toplumsal kanıt, insanları belirli bir durum için doğru davranış olarak başkalarının davranışlarını örnek almaya yönelten psikolojik bir unsurdur.
Başka bir deyişle, takipçileriniz diğer insanların yorumlarına davranışlarına göz atarak, ne yapacaklarına daha kolay bir şekil de karar verirler. Örneğin bir çok kişi olumlu yorum atmışsa, gören diğer insanlar da bunu olumlu olarak sindirecektir.

Sosyal kanıtı kullanmak, endişeli düşünceleri ve müşterilerin zihnini rahatlatmak için güçlü bir tekniktir. 

3. Yükselen satış ve teklifler

Facebook Pixel sayesinde, doğru teklifler göstermek için, dönüşün oranının belirli bir aşamasında olan kişilerin kolayca Özel Hedef Kitleleri oluşturabilirsiniz.
* Bunları sıralamak gerekirse;

* Beklentileriniz karşılandığında, özel bir kitlenin parçası oldular ve onlara özel bir reklam kampanyaları gösterebileceksiniz.
* Artık müşteriniz olduklarında, onlara yüksek tekliflerle ürün satabiliceksiniz.

* Bir ürün satın aldıklarında onlara, farklı teklifler gönderebilir yeni ürünler tanıtabileceksiniz.

İyi haber, dinamik bir  özel kitle oluşturucu sistemini kurabilmenizdir. Tek yapmanızz gereken, herhangi bir hedefin ardından bir kitlenizi oluşturduktan sonra, örnek vermemiz gerekirse oluşturmuş olduğunuz özel hedef kitle sayesinde, örneğin müşterileriniz için özel ürün satışı kampanyaları ve müşterileriniz olmayanlar için farklı reklam kampanyaları oluşturarak reklam verebileceksiniz.

Reklam verme ve sonuç

Sonuç

Bu yazıda, doğrulama yapacağınız sayfaları izlemenizi ve dönüşüm oranınızı artırmak için Facebook Pixel'in nasıl kullanılacağını inceledik.
Ancak, bu yeniden hedefleme kampanyalarının kurulması oldukça kolaydır, her bir hedef kitleye yönelik doğru mesajı kullanarak tüm pazarlama dönüşüm oranını nasıl iyileştireceğinizin anlaşılması her zaman açık ve net değildir.

CRM, yeniden hedefleme ve Facebok Pixel standartları gibi şeyleri bilmeseniz bile, web sitenizden özel kitleler oluşturmaya başlamak için uygulayabileceğiniz bazı basit adımlar vardır.

Örneğin, alıcının  sitenizi ziyaret etmesi için bir çok aşamalı farklı reklamlar oluşturabilir ve pazarlama çabalarınızı azaltabilir ve yatırım getirinizi kolayca artırabilirsiniz.