Girişimciler İçin Sağlıklı Yaşam Tarzı

Girişimcilere Sağlıklı Bir Yaşam Tarzı


Her gün en fazlaya ulaşmak için esniyor ve geriliyorsunuz aynı zamanda gün sonunda yatağa gömüldükten sonra günlük rutin işlerin atlatıldığı fark edilebilmektedir. Bunun yanı sıra yenilen tek yiyeceğin sadece bir bisküvi ya da pizza olduğunu fark edebilirsiniz.

 Çünkü bu girişimcilerin rutinleri haline gelmiştir. Fakat fark edilmeyen tek şey sağlık ve verimlilik bozuk paranın yazı ve tura kısmı gibi olabilir. İşletmelerde en büyük varlık girişimcinin ta kendisidir. O neden ile girişimciler sadece kendilerine iyi davranmalıdır. Bu durum bilançodaki kar veya zarar kadar önemlidir. Hayatta yerleştirilmeye çalışılan zihninizi ve bedeninizin iş hayatınızdaki koşuşturmalar nedeniyle sağlıklı bir hayat sürülememektedir.

Girişimciler İçin Sağlıklı Yaşam Tarzı


Sağlıklı yaşam stratejisi toplumumuzun hayatında kolay bir halde yer alabilir. İş yaşamındaki yorgunluk nedeniyle evlerde yemek yapmak oldukça zor olabilmektedir. O nedenle bazen bir konferans bağlantıları ekip toplantısı yapmak veya bir sonraki toplantılara yetişebilmek için arabaya binmeden önce sadece yemek vaktiniz 10 dakika olabilmektedir. 

Bu yüzden yemek pişirecek vakitler olduğunda fazla yemek yaparak hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. Bu sayede iş dönüşlerinde yemek yapmakla uğraşmadan buzdolabından hemen bir tane alarak yenilebilmektedir. Artan yemeklere sebzeler ve en sevilen soslar eklenerek yeni bir yemek haline getirilebilmektedir. Toplantıların da yürüyerek yapılması veya başka bir girişimci arkadaşlar bilgilendirilirken kahve alınarak konuşulması daha anlaşılır ve enerjik olmanızı sağlayacaktır.

Vaktin çoğu oturularak geçirilmesinden dolayı sağlıklı yaşam tarzını olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Bedenler oturulup miskinlik yapmak için değildir hareket edilmek için sahip olunmasından dolayı bedenimizin gerçekten ihtiyacı olan fiziksel aktiviteyi sağlamak daha yararlı olacaktır. 

Girişimcilere Sağlıklı Bir Yaşam Tarzı

Çalışırken tipik oturma pozisyonu, ofis sandalyelerini değiştirerek ya da girişimciler kendilerine daha fazla ayağa kalmaya söz vererek bu durumu farklılaştırabilmektedir. Bunu yapabilmek için yoğun bir koşu bandına gerek duyulmamaktadır. Ayakta çalışabilmek için yüksek bir yere laptopu koymak yeterli olacaktır. Gün boyunca nefesler kontrol edilmelidir. 

Çünkü kısa ve hızlı mı nefes alınıyor bunlar teyit edilmelidir. Stresli iş toplantıları nedeniyle girişimciler çok ani sinirlenebilmektedir. Tüm bu tüyoların uygulanmasından sonra girişimcilere sağlıklı bir yaşam tarzı oluşabilmektedir.