Girişimciler neden sağlıklarına dikkat etmeli?

Girişimciler ve Sağlık


İş dünyasında başarılı olabilmek için elbette şüphesiz çok fazla zaman ve efor harcanması gerektiren olaylar arasında yer almaktadır. Fakat sağlık için de düzenli birtakım gereken şartlar bulunmaktadır. Çünkü sağlıklı olmadığınız durumlarda başarının da toplumumuza getirisi olmamaktadır. Başarılı ve akıllı girişimciler bu hususta dikkat ettikleri bir takım kurallar yer almaktadır. 

Düzenli olarak egzersiz yaparak iş stresinden uzaklaşarak mutlu olunabildiği gibi daha iyi uyumaya da faydası olmaktadır. Aynı zamanda yoğun bir sabah egzersizi yapılması halinde otobüste ve arabada enerjiye sahip olabilirken yanı sıra çalışma masasında dahi bu enerjiye sahip olabilme imkanını yakalayabilirsiniz. Güne eklenen tatlı yorgunluğun beraberinde gece uykusuna da bu sayede hazır olabilirsiniz. Sabah egzersizleri en önemli alışkanlıklarınız haline gelebilmektedir.

Girişimciler ve Sağlık

Girişimciler ve sağlık açısından bunun yanında yapılması gereken ve önemli bir aşama olan sabah kahvaltıları günün en anlamlı öğünleri arasında yer almaktadır. Düzenli olarak kahvaltı yapan 45 veya 85 aralığında yaşanan kalp ve hafıza rahatsızlıklarına sahip olma olasılığı düşmektedir. Düzenli kahvaltı yapılması halinde hem vücudun ihtiyacı olan vitaminler verilmekte hem de psikolojik açıdan rahatlama ve kendinizi daha iyi hissetme imkanlarına sahip olunabilmektedir. 

Kahvaltı öğünlerini atlama gibi alışkanlıkları bulunan kişilerde ise ileriki evrelerde hiper tansiyon rahatsızlığı ve insülin direnci türünde hastalıklar belirebilmektedir. Bu çeşitlerde ki hastalıklara sahip olmamak için düzenli kahvaltı şart hale gelmektedir.

Sağlıklı girişimci nasıl olur

Söylemek çok kolay olsa dahi girişimcilerin en güzel tarafından sadece biri stres altında çalışmak zorunda kalmamaktır. Stres birçok husustan kaynaklanabilmektedir. Uzun iş seyahatleri veya sinir bozucu iş arkadaşları ya da bitmek bilmeyen işler gibi daha çeşitli konularda olabilmektedir. Bu dünyaya herkesin parasız gelmesinden dolayı kesin bir şey vardır ki tekrar bu dünyadan parasız gidileceğidir. 

Aynı zamanda yoğun koşuşturmaca ve biriken işler arasında kendinize zaman ayırmayı
unutmayın çünkü hiç kimse vazgeçilmez değildir. Girişimciler bu ülkeye kazandırmış oldukları yenilikleri sayesinde çok yoğun çalışmaktadır. Ama unutmamak lazım ki girişimciler acı çekerlerse eğer bu ülkedeki yenilikler de bir o kadar azalmaktadır. O yüzden girişimciler iş uğruna sağlıklarından ödün verilmemelidir.