Google'nin Dijital Atölye Projesi Nedir?

Dijital Atölye nedir?

Dijital bilginizi tazeleme sebebiniz ister işinizi, kariyerinizi büyütmek, ister sadece özgüveninizi artırmak olsun, Dijital Atölyedeki uzmanlar size internet ortamında yardımcı olacak. Yetenek seviyesi, hedefleri, özgeçmişi ne olursa olsun, Dijital Atölyeden herkes faydalanabilir.

Google Dijital Atölye eğitim programının ortak proje sürdürmesini destekleyen ve işbirliği içerisin de olduğu kurumlarımız ise,  [TOBB] Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İŞKUR ve Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'dır.

Google, Dijital Atölyeyi neden faaliyete geçirdi?

İnternetin nimetlerinden faydalanabilmeyi öğrendiklerinde bireylerin, işletmelerin ve hatta ekonomilerin ne kadar büyüyebileceği inanılmaz bir gerçek. Biz de teknolojik devrimden faydalanabilmek için gereken dijital yeteneklere siz de dahil herkesin sahip olmasını, bu büyümeden herkesin payını almasını istiyoruz.

Eğitimimi tamamladığımda ne tür bilgi ve yetenekler kazanmış olacağım?

Büyümenin sınırı yok! Sizin geçtiğiniz yollardan geçmiş uzmanlarımızın eğitim videolarını izledikten sonra siz de kendinizi ve işletmenizi internetten tanıtabilme yeteneğine sahip olacaksınız. Doğru kullanıcılar tarafından fark edilmeyi, hedeflerinize ulaşmak için interneti en doğru şekilde kullanabilmeyi öğreneceksiniz.

dijital atölye nedir


Hesap Kurulumu

Nasıl hesap oluşturabilirim?

Öğrenmeye hazır mısınız? Menüden ‘Profilim’i seçerek hesabınızı oluşturabilirsiniz.

Hesabımı nasıl silebilirim?

Gitmenize üzüldük :( Hesabınızı silmek için menüden ‘Profilim’i seçin. Google Hesabınızı sildiğinizde, Dijital Atölye hesabınız veya o hesapla bağlantılı veriler otomatik olarak silinmez. Dijital Atölye Hesabınızı sildiğinizde de Google hesabınız silinmez veya herhangi bir şekilde etkilenmez.

Profil Tanıma nedir?

Dijital Atölyede dijital başarınıza yardımcı olacak bir sürü konu başlığı ve binlerce kaynak bulunmaktadır. Elbette siz hepsini öğrenmek zorunda değilsiniz. Biz size sadece ihtiyacınız olan konu başlıklarını kapsayan, size özel bir öğrenme planı hazırlayacağız. Site içinde herhangi bir yerde ‘Planımı Oluştur’ düğmesine basıp bize hedeflerinizden bahsederseniz, biz de size özel planınıza tam olarak neleri dahil edeceğimizi anlamış oluruz. Planınıza dahil olmayıp da öğrenmek istediğiniz başka şeyler varsa onları da keşfedebilirsiniz!

google dijital atölye programı

Konu Başlıkları

Konu başlığına/başlıklarına nasıl başlayabilirim?

Profil Tanıma işlemini yaptınız mı? Henüz yapmadıysanız, Profil Tanıma size özel planın ilk adımıdır. Başlamak için sitede herhangi bir yerde ‘Planımı Oluştur’a tıklayın, en fazla bir iki dakika sürer. İsterseniz Profil Tanıma işlemini atlayabilir, ‘Kitaplık' kısmını ziyaret ederek dilediğiniz konu başlıklarını keşfedebilirsiniz.

Farklı eğitimlere geçiş yapabilir miyim?

Kesinlikle! Eğitim videolarını istediğiniz sırayla izleyebilirsiniz. Siz ne zaman hazır olursanız, size özel öğrenme planınızı da o zaman hazırlarız.

Bir eğitim veya konu başlığını tamamlamam ne kadar sürer?

Eğitimleri ve konu başlıklarını tamamlama hızınızı kendiniz belirleyebilirsiniz. Attığınız her adım, sizi doğru yöne götürür, bu yüzden yola devam!

Bir eğitimi kaç defa alabilirim? Herhangi bir limit var mı?

Limit yok. Eğitimleri ve konu başlıklarını defalarca alabilirsiniz.

Kişisel öğrenim planımı ben belirleyebilir miyim?

Tabi ki! Konu Kitaplığı'na göz atmak için ‘Konu Kitaplığı’nı tıklayabilir, dijital performansını artıracak öğrenim planınızı kendiniz oluşturabilirsiniz.

Bir konuyu tamamlamak için ne gerekir?

Her konunun sonunda sizden değerlendirme testini çözmeniz istenecek. Geçerseniz, o konunun rozetini kazanacaksınız. Oley!

Bir defada birden fazla konu alabilir miyim?

Evet, dilediğiniz kadar konuyla başlayabilir, yeni konulara geçebilir, öbür konuları sonra tamamlayabilirsiniz. Kontrol panelinizdeki ilerleme göstergesi, ilerlemenizi takip etmenize yardımcı olacaktır.

Kurs içeriğini indirebilir miyim?

Hayır, henüz değil, ama ihtiyacınız olan kaynaklara daima Dijital Atölyeden online olarak ulaşabilirsiniz.

Ders planım içinde iyi bildiğim yerleri atlayabilir miyim?

Her dersi tamamlamak için, eğitim sayfasındaki çoktan seçmeli sorulara cevap vermeniz gerekir. Eğer o konuyu iyi biliyorsanız, soruları da videoyu izlemeden cevaplayabilirsiniz. Bir deneyin!
dijital atölye programı google

Etkinlikler


Dijital Atölyeler nerede?

Detaylı bilgiler için Etkinlik sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Dijital Atölye’de ne tür etkinlikler düzenleniyor?

Google, konunun uzmanından uygulamalı eğitim alabileceğiniz ücretsiz eğitim seminerleri vermektedir.

Dijital Atölye ücretsiz bir mekan mı?

İstediğiniz zaman uğrayıp seminere katılabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Etkinlikler sayfamızdan kaydınızı yaptırmanız.

Dijital Atölye’nin sağladığı hizmetler neler?

Dijital Atölye ücretsiz eğitim seminerleri ve ortak çalışma mekanları sunar. İşinizi, kariyerinizi büyütmek veya sadece özgüveninizi artırmak için dijital yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz.

Rezervasyonumu nasıl iptal edebilirim?

Eğitim semineri yaptığınız kaydı iptal etmek için onay postanızda ‘katılımımı iptal et’ yazan linke tıklayın.

Hangi konu başlıkları ele alınıyor?

Ücretsiz eğitim seminerlerimizden birini seçebilirsiniz: Hikayenizi İnternet'ten anlatın ve İnternet'ten yeni müşterilere ulaşın. Daha fazlası için Etkinlikler sayfasına bakın.

Eğitim seansını kim yönetecek?

Semineri uzman personelimiz yönetecektir.

Eğitim seminerine nasıl kayıt yaptırabilirim?

Sitedeki Etkinlikler sayfasında yer alan eğitim seminerine size uygun yer ve zamanı seçerek kayıt yaptırabilirsiniz. Onay e-postanızı kontrol etmeyi unutmayın.

Birden fazla eğitim seminerine kayıt yaptırabilir miyim?

Evet, istediğiniz kadar seminere kayıt yaptırabilirsiniz. Daha fazla bilgi için menüden Etkinlikler sayfasına bakın.

Rozetler

Rozet nedir?

Rozet, Dijital Atölyede bir konu başlığını başarıyla tamamladığınız zaman alacağınız dijital bir takdir belgesidir. Ailenize, arkadaşlarınıza (hatta patronunuza!) gururla bahsedebileceğiniz bir ödüldür. Rozetlerin hak sahibi openbadges.org.’tur.

Nasıl rozet toplarım?

Rozetleri, bir konu başlığındaki tüm dersleri tamamlayıp o konu başlığına ait son değerlendirmeyi geçtikten sonra toplayabilirsiniz.

Sertifika

Sertifikayı kim veriyor?

Konu Kitaplığı'ndaki bütün konuları tamamladıktan sonra size sertifikanızı e-posta olarak göndereceğiz. Ne kadar yol kat ettiğinizi ve sertifikaya hak kazanmak için hangi konuları tamamlamanız gerektiğini görmek için kontrol panelinizdeki ilerleme göstergesine bakabilirsiniz.

Sertifika almaya nasıl hak kazanırım?

Dijital Atölyedeki tüm konu başlıklarını tamamladığınızda sertifikaya hak kazanacaksınız.

Sertifikayı nasıl alabilirim?

Son testi de geçtikten sonra size sertifikanın PDF formatındaki bir nüshası otomatik olarak eposta yoluyla gönderilecektir. Bu PDF dosyasını isterseniz indirebilir ve yazdırabilirsiniz.

Sertifikamı kaybettim, yenisini nereden alabilirim?

Son testi geçtikten sonra Kontrol Panelinize geri dönüp ne zaman isterseniz sertifikanızı indirebilirsiniz.

Dijital Atölye Sertifika ve Eğitim Programına burada ki linkten ulaşabilirsiniz.