Haftanın 5 Yeni Facebook Güncellemeleri

Facebook'un bu hafta test ettiği 5 güncelleme

Facebook, Facebook'ta daha uzun süre sizi tutacak yeni fikirler ve özellikler test ediyor, bazıları büyük Facebook hikayerleri gibi ve diğerleri ise daha farklı.

Bu daha küçük değişiklikler ve testler hakkında ek içerik sağlmaya yardımcı olmak için, onları Facebook'un denediği, odaklandığı ve ileride ne izlemeniz gerektiği konusunda güncel tutmanızı sağlamanız için haftalık güncelleme haline getiriyoruz.

İşte bu hafta, yeni görülmüş olan beş küçük test veya güncelleme diyelim. 

facebook

1. Messenger Düğmesi Mesajları

 Facebook'un Messenger üzerinden daha fazla kişinin daha fazla etkileşim kurması istediği bir sır değil. Veya daha fazla insan mesaj ile etkileşim kuruyor ve Facebook bu yaklaşımla daha iyi uyum sağlamaya çalışıyor.

Hangisine bakarsanız bakın, Facebook ana uygulamadan Messenger'a daha doğrudan bağlantı kurmayı teşvik etmek için çalışıyor; sizi messenger uygulamasına bağlayan reklamlar ekledi. Bu bildirim, bir sayfa yöneticisinin ne zaman etkin olduğunu bildiren bir bildirim.

Son test ettiği konu: 

facebook messenger güncellemesi

İnsanlar, tek tıklamayla beğenme, yorum yazma ve paylaşma özelliklerine ek olarak Messenger aracılığıyla herhangi bir postaya cevap verebilecek.

Bu neden yardımcı olabilir ki? Markalar için, bu özellikle yeni ürün veya hizmetler hakkında bilgi yayınlarken potansiyel müşterilerle anında etkileşime girmenin harika bir yoludur. Dİğer uygulamalarda, botlara doğrudan bağlantılar (reklamlar için  ödeme yapmaya gerek kalmadan) ve katılımı arttırmak için farklı bir yol sağlayabilir.

Aynı doğrultuda, Facebook ayrıca doğrudan ileti yanıtlarını geç saatlerde daha şeffaf hale getirmek için çalışıyor ve yorum akışı içinde bunun gibi yeni bildirimler ekliyor.

facebook yeni bildirimler

2. Tekrar Eden Olaylar için Zamanlama

Facebook ayrıca, etkinlik oluşturma sürecinde tekrar eden etkinleri yeni birden çok tarih seçeneği ile zamanlamayı kolaylaştırıyor.

facebook etkinlik zamanlama ayarları

Bu bir süre can sıkıcı olmuştur, etkinlik sayfaları oluşturanlar için süreci daha da kolay bir hale getirecektir.

3. Konuşma Uygulaması

Bu oldukça spekülatif bilgi, Facebook'un arka planda yer alan ve sosyal ağ'ın çocukları sosyal ağ'da daha etkin hale getirmek için ebeveyn kontrülü özelliklerine sahip yeni bir mesajlaşma uygulaması geliştirdiğini öne süren kodun bulunduğunu bildirdi.

'Talk' adı verilen uygulama, daha genç olan Snapchat pazarına girme girişiminde bulunabilir ve Facebook'un daha genç kullanıcı gruplarına girmesinin bir yolu olabilir. Şu anda en az 13 yaş sınırı olmak zorunluluğu var facebook hesabı açabilmek için. 

Raporların neyi göstereceğini bilmek zor. Facebook özellikle de böyle bir ayrıntıyı doğrulamadı ve asla bu özellik gelmeyede bilir. Özellikle'de Snapchat'ın büyümesini diğer yollarla engelleme çabaları oldukça iyi çalışıyor gibi görünüyor. Belki, bir kez Facebook'un platformlarındaki hikayelerdeki büyümesi ve Snap Inc'in gelecek finansal raporlarındaki daha sonraki sayısal olarak büyümesine sahip olduktan sonra, Facebook'un hareket etmesini ve Talk'u yayınlayabileceğini görebiliriz. 

Şuan için sadece beklemek ve görmek zorundayız.

4. Facebook Gamification

İşte Zuckerberg'in sizi Facebook'ta daha aktif olmanızı sağlamak için test ettiği bir başka yol.
facebook yeni özellikler
Gördüğünüz gibi bazı kullanıcılar şu anda ne kadar aktif olduklarını ve gördükleri yanıt düzeyini uyarlayan yeni bir bildirim görülüyor.

Yani görmüş olduğunuz gibi, Emojiler, Arkadaşlar, ve Yorumlar hakkında bir nevi sayısal gösterimde bulunarak, insanlar için rekabet ortamı oluşturup herkesin birbrinden daha fazla puana sahip olmaları için, bir nevi sürekli aktiflik gösterebilmeleri adına yapılmış bir  güncelleme diyebiliriz.

Bize göre ise, oldukça zayıf bir gösterge metriği gibi duruyor.

5. Merhaba

Merhaba
Facebook, kullanıcıların profiline temel bir bildirim olarak görünen hızlı bir "Merhaba" mesajı göndermenize olanak tanıyan masaüstü ve mobil kullanıcılara yeni bir "Merhaba" düğmesi  özelliği ekledi.

Merhaba
Messenger'da  test amacıyla benzer bir seçeneği denedi ve aslında her ikisi de bildirim'in aslında yeni bir versiyonudur; birisi, onları gerçekte bir şey düşünmeden birini düşündüğünüzü bildirmek için müdahaleci olmayan ve kararlı bir yol değildir. Herhangi bir düşünceyi ifade etmeniz daha mantıklı.

facebook wawe
Yani, kısa süre sonra seçtikleri platformunuz aracılığıyla onlara bir 'Merhaba' veya "El sallama"  gönderebilirsiniz.

Bunun için çok fazla birşey göremiyorum ve kesinlikle bir pazarlama perspektifinden değil, ilginç bir test çünkü Facebook bunu yapıyor :). Verileri, kullanıcıların bu tek dokunuşla gelen istemleri kabul ettiğini göstermelidir.

Her zaman olduğu gibi, sizi en yeni Facebook güncellemeleri ile buluşturmaya ve güncellemeler hakkında yakın takipler yapmaya devam edeceğiz sağlıcakla kalın.