İlgi Çekici Blog Başlıkları Hazırlama

İLGİ ÇEKİCİ BLOG BAŞLIKLARI NASIL HAZIRLANMALIDIR?


Blog başlıkları, bir içeriğin başarısını etkileyen en önemli unsurlardan biridir. Çünkü bir siteye giren ziyaretçi, öncelikli olarak içerik başlıkları ile yüz yüze gelecektir ve doğal olarak burada ziyaretçiyi etkileyen en önemli husus başlık olacaktır. Başlığı ilgi çekici olan bir içeriğin okunuş sayısı da buna bağlı olarak artacağından kazancı da artmış olacaktır. Peki bir başlığı etkileyici kılan nedir?

Yapılan araştırmalara göre, kısa başlıklar yerine altı veya sekiz kelimeden oluşan uzun başlıklar ziyaretçiler tarafından daha fazla ilgi görüyor. Ayrıca soru işareti ile sonlanan başlıklar doğrudan okuyucuyu hedef aldığından tıklanma sayısı çok fazla oluyor. 

Bunun yanında blog başlıkları etrtafına küçük resimler de ekleyebilirseniz içeriğin okunma oranını fazlasıyla olumlu yönde etkileyecektir. Çünkü görsellik, birçok insan açısından önemli bir yere sahiptir. Bu uygulamaların yanı sıra büyük blog sitelerinin uyguladıkları olmazsa olmaz yöntemler de bulunuyor. Bunları sırasıyla inceleyelim.

ilgi çekici blog başlıkları hazırlamak


Öncelikle negatif ifade kullanımı blog sitelerinde sıklıkla yapılan bir işlem. Çaresizliği hatırlatan bu ifadeler, ziyaretçinin böyle bir durumda ne yapması gerektiği merakını uyandırarak okumaya teşvik ediyor. Dolayısıyla da tıklanma sayısı haliyle artmış oluyor. Fazlalıkla kullanılan bir diğer yöntem ise sayı kullanımıdır. İçerik başlıklarında yüksek dereceli rakamları sayı ile yazmak ilgi çekiciliği bir hayli artırıyor. 

Örneğin insanlar “Bu İşten Tam 2.000.000 Dolar Kazandı!” gibi bir başlıkla karşı karşıya geldiklerinde normal olarak merak duyguları ağır basacağından içeriğin tıklanma ve okunma oranı da fazlasıyla artmış olacaktır. Başlıkların daha ilgi çekici yapılması için kullanılan bir diğer yöntem ise “call to action” olarak tabir edilen eyleme çağrı yöntemidir.

hit getiricek içerik hazırlama


Bu yöntem ile okuyucunun ne yapması gerektiği başlıkta belirtilerek dikkatinin o yönde çekilmesi sağlanır. Aynı zamanda blog başlıklarında olabildiğince net ifadeler kullanırsanız, ziyaretçinin kafasının karışmasını engellemiş olursunuz. Bu sayede ziyaretçi neyle karşılaşacağını daha iyi görebildiği için okuma isteği de artacaktır. 

Sonuç olarak içeriklerinizin hızlı bir şekilde tüketilmesini istiyorsanız bu yöntemleri göz önünde bulundurarak hareket etmelisiniz. Böylelikle site trafiğinizin de zamanla artış gösterdiğini göreceksiniz.