İmaj Hayatta Her Zaman Önemli

İmaj Hayatın Her Evresinde Önemli


Dış görünüşe önem vermemek bir işe alınamamaya sebep olabilmektedir. İş hayatında belirli bir evreye gelebilmek için dış görünüş sadece bu aşamada değil imaj hayatın her evresinde önemli olmaktadır. Toplumumuz da iş hayatına belirli bir noktaya gelmiş olan kişilerin dahi işi kaçırmalarında büyük unsurlar arasında yer alabilmektedir. 

O nedenle bu problemleri yaşamamak için imajınızı tekrar gözden geçirmeli ve imaj yaratma konusunda gelişmelere açık olmak gerekmektedir. Günden güne gelişen modayı da takip etmek gerekmektedir. Sahip olunan karakterleri kişiler dışına yansıtmalı ve kendisine saklamamalıdır. 

Kimi kişiler kendisini tanıtmaya ve dikkat çekmeye özen gösterirken kimileri ise kendi köşelerine çekilerek insanların onu fark etmelerini beklemektedir.

İmaj Hayatta Her Zaman Önemli

İş yaşamı yoğunluğu nedeniyle bu gibi durumlarda başka kişilerin ne gibi niteliklere sahip olduğu konusunda incelemeler yapmaya vakit kalmamaktadır. Bundan dolayı her insan gelişmiş olan yönlerini bulunduğu çalışma ortamına ya da iş dünyasında kendisini belirtmesi gerekmektedir. 

Bu sayede iş dünyasında daha iyi konuma gelerek uzman alanında yer alabilme imkanına sahip olabilirsiniz. İş görüşmelerinde eğer çizilen imaj dış görüşü ve davranışları karşı tarafın onunlar çalışıp çalışmama çizgisindeki kararını etkileyecek izlenimler verebilmektedir. Yanlış bir kişisel imaj arkadaş çevresi kaybından bir iş fırsatını ya da terfinin kaçırılmasına neden olabilmektedir. 

Eğer kişisel markalar profesyonel ve kişiyi yansıtan bir tarzda değilse imajların gözden geçirilmesinde fayda vardır.

İmaj Hayatın Her Evresinde Önemli

Fakat sadece imaj yaratmak her sorunu çözmüyor. Bazen kişinin aykırı bir profil çizmesine ve dış görünümünde hatalı kıyafetler sonucu bambaşka sorunların kapılarını da açabiliyor. İmaj belirleme süresini kişinin özelliklerini, kapasitesini, karakterini dış vurumu olarak da algılanabilmektedir. 

Bundan fazlasını denemek kendinde nitelik varmış gibi göstermeye çalışmak kimi zamanlarda ise zor durumlara düşürebiliyor. Özellikle iş görüşmelerine gidildiğinde eğer anlatılanların aksinin uygulanması halinde niteliklerin taşınmaması halinde işe alınamamalar söz konusu olabilmektedir. 

İş görüşmelerine katılırken her zaman sıradan giyinmemek erkekler için gömlek ve kravat şart olurken kadınlar için ise klasik bir tarzda giyinip gözü yoran aksesuarlar kullanmaktan kaçınmak gereklidir. Kariyer de imaj sürecini sorularla başlatmak kendinizi daha rahat hissetmenize neden olabilir.