Neden bazı iMessage metinleri mavi, bazıları yeşil?

Bir iPhone kullanıcıysanız mesajlar uygulamasında garip bir şey fark etmiş olabilirsiniz. Bazı mesajlar mavi, bazıları ise yeşil. Bu ne anlama geliyor ve bununla ne yapacağız?

Kısa cevap: Mavi olanlar Apple'ın iMessage teknolojisiyle gönderilen anlamına geliyor yeşil olanlar ise, kısa mesaj servisi veya SMS yoluyla değiştirilen geleneksel kısa mesajlardır.

Bu önemli mi? Mesajlarımızın mavi veya yeşil olup olmamasına önem vermemiz gerekir mi?
Apple iMessage haberleri

Renk sorusu:


Belki evet, belki de hayır. Gerekli tüm bilgilere sahip olduğunuzdan emin olarak başlayalım. Standart bir SMS metin mesajı, telefon aramaları için kullanılan aynı sesli şebekeler üzerinden gönderilir. Kötü eski günlerde, taşıyıcılar mesajla ücretlendirildi. Ardından, arama planınıza sabit sayıda mesaj gönderdiler ve şimdi çoğu sınırsız mesajlaşma sunuyor.


Geçiçi olarak Apple, standart SMS'e benzeyen ve iMessage'yi açıkladı ancak aslında veri ağlarına (hücresel veya Wi-Fi, bağlı olduğunuz her neyse) güveniyor. Bu iki avantaj sağlar: SMS için operatör ücretlerinden kurtulmuş olursunuz, ikinci olarak sınrsız bir şekil'de mesajlaşma olanağına sahipsiniz.

İMessage, konumunuzu paylaşmak, telsiz tipi sesli mesaj göndermek, mesaj dağıtımını kontrol etmek ve hatta biri size geri yazıp yazmadığını görmek için standart SMS'te yapamayacağınız şeyleri yapmanıza olanak tanır.

IOS 10'un gelişiyle birlikte Apple, uygulamalar, çıkartmalar ve kabarcık efektleri gibi daha fazla iMessage çıkartmaları ekledi.

Mavi Renk Tonu:

İMessage'i yalnızca diğer iDevice sahipleri ile kullanabilirsiniz. Bir iPhone'nuzu varsa ve bir Android, BlackBerry veya Windows Phone kullanıcısıyla bağlantı kurmak için ileti uygulamasını kullanırsanız, iOS diğer tarafta bir iMessage olmadığını ve anahtar moduna geçiş yaptığınızı görür. Yeşil metin yazıları yerine, mavi renk'i görürsünüz.

Bununla birlikte, başka bir iPhone ile uyumlu olsanız dahi yeşil görünmesine neden olabilirsiniz. Bu sorunun olası üç nedeni vardır.

iMessage nasıl aktif edilir
İletinin etkinleştirilmiş olduğundan emin olun.

iMessage cihazınızda etkileniştilmemiş ise, Ayarlar > Mesajlar'a dokunun ardından özelliğin açılıp açılmadığını kontrol edin. Aynı zamanda "SMS olarak gönder"i etkinleştirmelisiniz. Apple kimliğinizi kullanarak bir kerelik oturum açmanız gerektiğini unutmayın.

Peki, iMessage'i devre dışı bırakmanız ve yalnızca SMS'e güvenmeniz için herhangi bir sebep varmı? Yalnızca veri önceliğine sahipse: Metin mesajları çok küçük olsa da, resim ve video mesajları adil bir miktar veri tüketebilir ve servis planınız sınırsız mesajlaşma ve sınırlı veri sunuyorsa, iMesajı kapatmayı tercih edebilirsiniz.

Kapak tarafında, diğer iPhone kullanıcılarıyla karşılıklı ancak yine de yalnızca yeşil mesajlar görüyorsanız, hizmetin çeşitli avantajlarından yararlanabilmeniz için sonlarından itibaren iMesaj'ı etkinleştirmelerini isteyin. Birçok kullanıcı, iMessaga'ın bile ne olduğunu bilmez ve etkin olup olmadığını fark edemezler.