IOS 11 ile hiçbir zaman Wi-Fi şifrenizi arkadaşlarınızla tekrar paylaşmanız gerekmez

iOS 11 ile karmaşık Wi-Fi şifrelerini hatırlamaktan tamamen vazgeçin!



Bazı Wi-Fi ağı şifrelerini hatırlamanın zor olduğunu değil, aynı şifreyi birden fazla yerde kullanacaksanız, bir arkadaşınız ağınıza bağlanmayı isterse kesinlikle endişe duyarsınız. Bununla birlikte iOS 11 ile Wi-Fi oturum açma bilgilerinizin paylaşılması tamamen gizli kalacaktır. 

Bir kullanıcı bilinmeyen bir kablosuz ağa bağlanmayı denediğinde, iPhone'u veya iPad'ı ağa bağlı başka bir iOS cihazının veya Mac'in yanında tutması isteniyor İşlemin Wi-Fi ağının sahibi için ne gibi görüneceğine gelince, 9to5Mac'in ayrıntılı olarak göstermek için bir dizi ekran görüntüsü mevut.
iOS 11 yenilikleri

Esasen, AirPod eşleştirme komut istemine benzer bir iletişim kutusu yakındaki bir cihazda görünür ve ağ sahibine şifre göndermek isteyip istemediğini sorar.

Onaylarsa, şifre bağlantı cihanıza gönderilir ve her iki kullanıcı da tek bir karakter girmek zorunda kalmadan otomatik olarak şifreler oluşturulur ve girilir.

Oldukça güvenli, öyle değil mi?

Elbetteki, iOS 11 hala beta aşamasındadır. Yani OS'nin sonbaharda piyasaya sürülmesiyle birlikte Apple'ın bir özelliği tamamen değiştirebileceğini veya kaldırabileceğinin mümkün olduğunu unutmamak gerekir.