Sağlıklı Girişimci Nasıl Olur?

Sağlıklı Girişimci Olmak


Toplumumuz da günlük hayatlarda yapılacak olan ufak değişimler hastalıklardan korunup sağlıklı girişimci olabilme imkanlarına sahip olabilmeyi sağlamaktadır. Yanı sıra mutlu huzurlu bir ömür yaşayabilme olanaklarına da sahip olmak mümkündür. Sağlıklı ve uzun bir ömür herkesin istekleri arasında yer almaktadır. 

Fakat bunun için çaba göstermek gerekmektedir. Girişimcilerin güne sağlam ve dengeli bir kahvaltı ile başlamaları gün içerisinde yaşanabilecek sağlık sorunlarının güne geçebilmeleri için büyük kavramdır. Stresle baş etmenin yollarını bulmak gerekmektedir. Çünkü stres hormonların sistemine zarar vermektedir. Bunlar için ise yoga yapmak, müzik dinlemek, yürüyüş yapmak, düzenli gülmek ve masaj gibi yöntemler ile stresle mücadele edilebilmektedir. 

Sosyal ilişkilerin iyi olması ve kişinin sevdikleriyle olması stresi azaltabilir. Girişimci ve yatırımcılar iş yaşamındaki stresi eve taşıyarak huzursuzluk yaşanmasını bu sayede önleyebilmektedir.

Sağlıklı Girişimci Nasıl Olur

Düzenli uyuyarak bağışıklık sisteminin dinlenmesine müsaade edilmesi gerekmektedir. Bağışıklık sisteminde ve dengesiz bir uyku uyumak birbirine bağımlı olmasından dolayı kronik uykusuzluk bağışıklığın zarar görmesine neden olarak vücudun hastalıklar ile savaşmasına engel olur. 

Çalışma yaşamında ise iş stresi kavramı toplumumuzu karşılamaktadır. İş stresi çalışanların görevini ifşa ederken gerek işe gerekse işin kendine özgü yapısından dolayı kendi kişiliğinden kaynaklanan uyumsuzluk eseri tepkiler oluşabilmektedir. 

Günümüzde dinamik iş hayatı işverenleri ve çalışanların arasındaki rekabetlerden dolayı iş güvencesindeki belirsizlik yanı sıra sektördeki ekonomi de ekonomik farklılıklarında eklenmesiyle streslerin yaşanmasına sebep olmaktadır.

Sağlıklı Girişimci Olmak

Bunun için ise girişimcilerin aldığı riskler işi ile ilgili olmalıdır sağlıkla ilgili değil çünkü bu tür stresler sağlığı da bir o kadar etkilemektedir. Yoğun iş temposuyla oluşan sağlık sorunları çalışma hayatında ki verimliliği de bir o kadar etkilemektedir. 

İş stresi iş arkadaşları veya iş doyumsuzluğu ile ilgili yetersizlikler girişimcileri de etkilemektedir. Beklenilen performansın alınamaması iş beklentilerinin belirsizliği ya da beklenen performansı göstermek adına gereken eğitimin alınmaması gibi durumlarda ise işin üstesinden gelinemeyeceği düşüncesine girilerek strese neden olabilmektedir. 

Yoğun iş temposu nedeniyle yaşanan sıkıntılarda bu kadarla yeterli kalmamaktadır. Kalınan mesailer de dengeli beslenememekten dolayı sağlıkları da olumsuz yönde etkilemektedir. Sağlıklı girişimci daima dengeli beslenmeli.