Sahibinden.com'a Rekabet Soruşturması Başlatıldı.

Sahibinden.com'a Rekabet Soruşturması Başlatıldı.


Rekabet Kurumu, Türkiye'nin en çok kullanılan internet sitelerinden sahibinden.com'a soruşturma açtığını resmi olarak duyurdu. Soruşturmanın sebebi ise "hâkim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullanmak" olarak gösterildi.

2000 yılından bu yana gayrimenkul, vasıta ve emlak başta olmak üzere çok farklı alanlarda satışların yapılmasını sağlayan Sahibinden için bugün soruşturma açıldı. Sektörde lider olan sitenin, bu durumunu kötüye kullanarak, çok yüksek fiyatlar belirlediğini söyleyen Rekabet Kurumu, soruşturmanın ana odak noktasını böyle açıkladı. 

Kurumun internet sitesi üzerinden yapılan resmi açıklama şöyleydi: "Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticareti A.Ş.’nin hâkim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası üzerine yürütülen önaraştırma, Rekabet Kurulu tarafından karara bağlandı."

sahibinden.com rekabet soruşturması

Soruşturmanın ilerleyiş sürecinden de bahseden kurum, bugüne kadar topladıkları bilgi ve belgeler sebebiyle Sahibinden'e soruşturma açılması kanısına vardıklarını söyledikten sonra, yapılacak daha ayrıntılı bir araştırmanın ardından sonuca varacaklarını söyledi: "4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticareti A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 17-15/175-M sayı ile karar verdi. Bilindiği üzere 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesi, hâkim durumun kötüye kullanılmasını yasaklamaktadır."