Skype, Sohbete Snapchat Benzeri Özellikler Ekliyor.

Kısa bir süre önce, Facebook'un giderek Snapchat'in eklemiş olduğu özellerikleri kopyalama çababalarının ortasında, aşağıdaki göreceğiniz tweet oldukça popülerdi.

Snapchat'in bu özelliklerini herkes dahil hatta Microsoft Office bile hikayeler özelliğini eklemek istiyor. Oldukça komik değil mi? 

skype

Göründüğü kadarıyla Microsoft, hikayeler trendine girmeye çalışıyor. Tabiki, Excel vasıtasıyla değil, aynı derecede düşük olası bir platformu olan Skype aracılığı ile bunu yapmak istiyor.


Yukarıdaki videonun 34 saniyelik zamanın yakınında, "Yeni Videolar" adı verilen yeni Skype hikayeler kısmını klonladığını görebilirsiniz. Skype tarafından açıklandığı gibi; 

"Dünyayı keşfetmek yada havuz kenarında dinlenirken, bir sonraki maceralarınızı ve ziyaret ettiğiniz yerlerin deneyimlerini Skype'ın yeni özelliği ile paylaşın. Bu yeni özellik sayesinde fotoğraflarınıza, videolarınıza gününüzün en iyi hikayelerini oluşturmanıza olanak tanır, böylece günlük anılarınızı paylaşabilirsiniz"

 Adil olmak gerekirse, düşüncelerimiz şöyle Skype uygulamasında mesajlaşma özellikleri eklemesine odaklanması gayet mantıklı. Herkes Skype'ı bir video çağrısı aracı olarak biliyor ancak Snapchat ve Messenger gibi yeni platformlar sayesinde canlı yayın akışının giderek popüler olması bu durum da yavaş yavaş video yayın pazarının büyümesini sağlıyor.

Bu nedenle Skype kullanıcılarına çeşitli iletişim yöntemlerinde daha ilgi çekici bir deneyim sunmak için araç setlerini geliştirerek ve çeşitlendirerek Skype kullanıcılarının artmasını ve platformun sürekli aktif olarak kullanılması için daha fazla seçenekler sunmaya çalışıyor. Mantık olarak bakılırsa, aslında bu Skype için doğru bi karar, sonuçta Skype hem Messenger görevini görüyor, hemde canlı görüşebilme özelliğine sahip dolayısıyla yapmak isteği bu güncellemeler doğru bi karar.


Skype'ta hali hazırda bir çok kullanıcı var, şimdi Skype'ın yeni parlak renkli mesajlaşma seçeneklerini kullanarak da mesajlaşabilirsiniz.

skype meseenger

Yeni araçlarda ise, emoji yanıtları ve çıkartmalar gibi ortak mesajlaşma özellikleri mevcut, hepsi oldukça güzel görünüyor. Ancak Google'ın Allo ve Duo uygulamalarına benzer bir şekilde, Skype'ın mevcut özellikleri seçiminden uzak tutması ve konuşmalarını ayrıca gruplarını yeni bir araca taşıması da kesinlikle zor olucaktır.

Ancak yine de, Skype'ın bu güncellemeler den dolayı mesajlaşma kapasitesinin yükseltmesi gerektiği gerçekten gerekli bir  adım olucaktır. Ayrıca, görebildiğimiz şey ise yakın zamanda bu tarz uygulamaların da Snapchat'ın hikayeler özelliğini klonlamaya devam edeceği gibi görünüyor. :)


Pazarlama açısından bakıldığında birçok işletme hala Skype kullanıyor ve bu da onlara yeni iletişim seçenekleri sunmuş olucaktır. Belki de highlight'ları kullanarak kitlenize daha fazla etkileşim kurmak için yeni bir yol olabilir. (Tabiki, bu bizim düşüncemiz.) Şu anda bu özellikle doğru olabilir, yani yanılmıyor olabiliriz yalnız pek çok kişi şu anda bu özellikleri kullanmıyor. Skype'taki iş bağlantılarınız varsa, muhtemelen bildirimlerin açık olduğunu görebilirler. Ayrıca bunu bir tanıtım fırsatı olarak'ta kullanabilirsiniz.

Yani mesajlaşma şeçeneklerin'den iyi şekilde yararlandıklarını görebilirlerse, bu konuda bu özellikler daha önemli ve kullanışlı bir hale gelecektir.