Tasarım ve Yazılım Geliştiricileri

Tasarım ve Yazılım Geliştiricileri


Küçük ayrıntılar ile çok fazla alanda zaman kazanabilme imkanlarına sahip olabilirsiniz. Sadece yapılması gereken küçük araştırmalar yapılması halinde Google Chrome uzantılarından sizin için yararlı olanları eklemeniz yararlı olacaktır. Bu sayede bir çok alanda hem zamandan tasarruf hem de işinizi kolay bir halde tamamlama imkanlarına sahip olabilirsiniz.

 Web developer checklist sayesinde web sitesinin konusunu SEO kullanılabilirlik yani erişilebilirlik ve performans sayfa hızını en iyi alternatifleri izleyerek kontrol edebilme imkanlarına sahip olabilme olanakları sağlamaktadır. Yani bir web sayfasında H1 etiketi yoksa ya da meta başlığı veya mea tanımı bulunmuyorsa bu sorunu kolay bir halde çözme imkanlarını da sunmaktadır. 

Detaylı anlatımlar için küçük araştırmalar yapılması yeterli olacaktır. Page ruler herhangi bir web sitesinde elementleri eksiksiz olarak ölçümlerini yapan yararlı olan bir halde onları ayrıştıran eşsiz bir araçtır.

tasarım ve yazılım geliştirme araçları

Bir web yazılımcıları bu zamana kadar bu eklenti olmadan nasıl yaşayabildiği sorgulanabilmektedir. Chrome bir araç çubuğu ekleyerek web yazılımcıları adına kullanışlı olan çok fazla sayıda araç yerleştirmektedir. Yslow web sitesinde ne hızlı hızlı yüklendiğini kontrol etmiyor aynı zamanda sitenin yavaşlama esnasında neyin sebep olduğunu da sizlere sunuyor. 

Yslow yhoo’nun performans ekibi tarafından hazırlanan 34 kuralın 23 tanesine karşı siteyi daima kontrol ediyor. Web sitelerini analiz edebilmek için oldukça yararlı olan program performansı arttırabilmek için de tavsiyeleri bulunmaktadır.

tasarım ve yazılım geliştirme araçları

Flow ise herkes tarafından tercih edilen chrome eklentisi olarak what font yazılımcılarına ve bir web site tasarımcılarına web sayfasında kullanılan fontları tanımlama imkanlarını sunmaktadır. Yani ileriki evrelerde projelerde kullanabilmek için stumble upon’da mükemmel bir web fontu bulabilmek için kısa bir araştırma sonrasında bulunan fontun anlık olarak hangi font olduğunu anlayabilme imkanı sunmaktadır. 

Bir diğer alternatif ise project naptha ile gömülmüş bir metne sahip mockup görsel üzerinde çalışırken kafa karışıklıklarından kurtulma imkanları da sunmaktadır. O rahatsızlık verici dünyadan Project naptha ile kurtulabilmek mümkündür. İş için ise biraz OCR kandırmaları katılarak herhangi bir görselde yer alan yazıyı kopyalayıp yapıştırma imkanlarını sunuyor. 

Bunun yanı sıra çeviri olanakları dahi sağlıyor. Tasarım ve yazılım geliştiricileri şans kapılarını açmalarına imkan tanıyan olanaklar bu kadarla bitmeyerek alternatifler incelenebilmektedir.