Yazılımcılar ve Tasarım Geliştirenler İçin Domflags Eklentisi

Tasarımcılar ve Yazılım Geliştiriciler


Ülkemizde geliştirilen ve son günlerde Pruduct Hunt’ta günü ilk sıralamalar ile kapatan startup Collections girişimciler ilk sıralamalarda olurken ara yüz tasarımcıları ve yazılım geliştiricileri için var olan araçlar listelenmektedir. Domflags Chrome uzantısı devtools ile etkileşim kurmanın yeni alternatiflerini sunmaktadır. 

İlk kez şu ana kadar DOM ögelerine klavye ve kısayollar oluşturma imkanlarını da sağlamaktadır. Domflags bom ağacı ile gezinme imlerinin de yansıması gibidir. Stilin bir esinti haline gelebilmesi için bir takım önemli unsurların izlenmesi ve bu unsurların yönlendirilmesine yardımcı olmaktadır. 

Uzantı devtools akışını hızlandırmak için ve öge hassasiyetinin tekrar canlanması yardımcı olan faktördür. Aynı zamanda otomatik denetleme niteliklerine de sahiptir.

Yazılımcılar ve Tasarım Geliştirenler İçin Domflags Eklentisi

Devtools ile çalışan deneyimli tasarımcılar ve girişimciler denetlenmesi zor ya da dom kaosunda yok olmuş gibi görünen zor ögelerle mücadele etmek zorunda kalmıştır. Aynı zamanda bazen devtools stil sahibi olan ögelere odaklanma konusunda eşsiz bir iş de çıkarmamaktadır. Domflags bu önemli konuları izleyebilmek için çözüm olarak tasarlanmıştır. Domflags klavye kısayolları ile beraber DOM içerisinde gezinmek çok kolay hale gelmiştir. Aynı zamanda hızlı ve sezgisel yollar da sunmaktadır.

Domflags direkt olarak html belgelerine domflag özellikleri ile eklemelidir. Devtools elements panelinden domflag özellikleri eklenmelidir. Javascript kullanılarak domflag özellikleri de eklenmelidir. Klavye kısa yolları devtools kullanma stilini de değiştirecektir. İlk kez bugüne kadar bom ögelerine klavye kısa yolları oluşturulabilmektedir.

Yazılımcılar ve Tasarım Geliştirenler İçin Domflags Eklentisi

Klavye eklenebilme özelliği ile birden fazla ögelere hızlı erişim sağlanarak zamandan da tasarruf edilmesine imkanlar sunulmaktadır. Bir domflag özelliği ekleyebilmek için seçenek/ alt+üst karakter + D tuşlarına basılması gerekmektedir. İşaretli bir ögeyi denetlemek için ise seçenek / alt + üst karakter ögeler denetlenebilmektedir. Varsayılan olarak ise domflags uzantısı domdaki ilk bayraklı öge otomatik olarak odaklanır. Devtools cmd + shift + i tuşları ile açılmaktadır. 

Aynı zamanda devtools sayfası açıkken tekrar yüklenir. Bu nitelikler devtools o anda denetlenmesinden bağımsız olarak her zaman yeniden etkinleştirmesini sağlamaktadır. Ögelerin yeniden etkinleştirmesini sağlamak için ise kullanışlıdır. Tasarım ve yazılımcıların hayatların da sürprizler bu kadarla bitmemektedir.