Yazımlıcılar ve Tasarımcılar İçin Chrome Eklentileri

Yazımlıcılar ve Tasarımcılar İçin Chrome Eklentileri


Tasarımcılar ve yazılımcılar için faydalı olan birçok Chrome eklentileri bulunmaktadır. İlk olarak yararlı olan ve çoğu zaman işlerin kolay bir halde tamamlanmasını sağlayan DOM elementleri için klavyede kısayol rahatlığı ile eşsiz elementler arasına dahil olmaktadır. Dom’u rahatlıkla yönlendirebilmek için ise yer imlerine sahip olmak gerekmektedir.

Devtools ile çalışma tarzınızı tamamen değiştirebilme imkanları sağlanmaktadır. Bir diğer Chrome harikası ise highly sektörel konuşmalara katılma imkaları sağlayan harika çözüm yolları arasında yer almaktadır. İnsanları bir tartışma ya da konuşmaya çeken enteresan yollarını sunmakla beraberinde internette yer alan makaleler ile önemli noktalara değinmeyi sağlamaktadır. Bu sayede bir yazının en önemli kısmına da dikkatleri üzerine çekmeyi başarabiliyorsunuz.

Yazımlıcılar ve Tasarımcılar İçin Chrome Eklentileri

Sunulan alternatiflerden bir diğer, ise boom olmaktadır. Bu sayede dribble tecrübesi yaşayabilme imkanlarına da sahip olabilirsiniz. Boom daha geniş görselleri liste halinde sunarak listede yer alan like ve add to bucket butonları sayesinde gıf autoplay yaparak sonsuz kaydırma seçeneği ile dribble uygulamasını çok daha mükemmel bir hale getirmektedir.

Güçlü Chrome eklentileri içerisinde yer alan ve tasarımlar yapılmasına imkanlar sağlayan CSS dosyasına dönüştürerek site içerisinde kullanılmasına imkanlar sağlamaktadır. Katmanları desteklemesinden dolayı düzenli olarak kullanılan fotoğraf editöründe kullanılan araçlardan da çok fazla bulunmaktadır.

Marmoset ise bu harika eklenti kodunu alarak demolarda veya mockuplar için hızlı resimler oluşturmaktadır. Aynı zamanda çevrimiçi portföyünüz ve tanıtım görselleri tasarlamak için tema ve efektlerde eklenebilmektedir.

Yazımlıcılar ve Tasarımcılar İçin Chrome Eklentileri

Bir web yazılım geliştiricisi olarak web sayfalarını test etmek de gerekebilmektedir. Aynı olayı sürekli olarak yapmak ise oldukça yorucu olabilmektedir. İmacros ile yalnızca bir defa yapmak üzere olayları kaydedip saklamayı sağlayan kullanışlı chrome eklentileri arasında yer almaktadır.

Sonraki evrelerde ise sayfalarda sadece bir butona basarak defalarca test etme imkanı sağlamaktadır. Bu sayede zaman kaybetmeden diğer işlerle ilgilenebilme olanakları sağlamaktadır. Bütün web yazılımcıların gereksinim duyduğu gerçek hazineler arasında yer alan devtools autosave bir web sayfasının chrome devtools ortamında kaynak dosya CSS ve JS içerisinde ki farklılıkları otomatik olarak kaydetmektedir. Tasarım ve yazılımcıların chrome eklentileri ile hayatları kolaylaşıyor.