Yerli Girişim PratiXRM [ Röportaj ]

Yerli Girişim Olan PratiXRM ile Tanışın!

PratiXRM

1. Merhabalar, öncelikle Storify.org için, vermiş olduğunuz röportaj için teşekkür ederiz. PratiXmart firması ve PratiXRM.com uygulamasından bahsedebilir misiniz?

PratiXmart bir yazılım firmasıdır. Kuruluş amacı yazılım tabanlı iş çözümleri geliştirmek, bu bakış açısıyla PratiXRM.com'u geliştirdi. PratiXRM web ve mobil üzerinden işinizi takip ve kontrol edebileceğiniz bir iş yönetim aracıdır.  

2. Sağlamış olduğunuz hizmet hakkında bilgi sahibi olmayanlar için biraz bilgi verebilir misiniz?

Memnuniyetle ! Biz işletmeleri ağırlaştıran ve hantallaştıran iş süreçlerini yazılım tabanlı çözümler geliştirerek işletmelerin iş yapma hızını arttırıp, verimliliklerini yükseltmeyi amaçlıyoruz. 

Türkiye'de bir çok işletmenin bu konuda çok zorluk çektiğini düşünüyoruz. Bu işletmelerin operasyonel süreçlerini dijital çözümler ile desteklediğimiz de işletmeler kendi işlerine daha çok odaklanabilecek ve bu durum onların işletme yönetim performansını daha fazla arttıracaktı. 

Bunun sonuncunda Ülke ekonomisi için de değer yaratma potansiyelleri daha fazla olacaktır.

3. Çok güzel bir vizyon. Hangi sektörleri hedefliyorsunuz ? 

Teşekkür ederiz. Aslında sektör olarak bir ayırım yapmıyoruz. Açıkçası bir işletmenin temel yönetim başlıklarının tüm işletmeler için aynı olduğunu düşünüyoruz. Satış, Pazarlama, Satın Alma, Operasyon, Finans ve Üretim gibi, burada iş yönetim süreçlerini ele alarak çözümler sunuyoruz ama bir hedef kitle söylemek gerekirse Küçük İşletmeler bizim çok değer kattığımız iş grubuna giriyor.

4. Hizmet vermiş olduğunuz sektörün size göre olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir?

Biz işletmeleri dijital dönüşüm başlığı altında dijitalleştiriyoruz yani eski yöntemle yapılan işleri "bak bu şekilde daha hızlı ve en az hatayla pratik olarak yapabilirsin" diyoruz. 

Olumsuz olan taraf işletmelerin alışkanlıklarını bozmak istememesi ve dijitalleşmenin endişesi fakat bunun bir süreç olduğunun farkındayız ve çok yakın zamanda bu eşiğin aşılacağını ve bir çok işletmenin buna daha çabuk adapte olacağını düşünüyorum. 

Olumlu tarafı ise tabi ki de bir değer yaratıyor olmak bize çok büyük keyif veriyor.

5. Sektörünüzün gelecekteki konumu sizce iç açıcı mı?

Biz geleceğin bizim yaptığımız iş olacağını düşünüyoruz ve bu anlamda oldukça olumlu düşünüyoruz. 

6. Tek bir platform üzerinden İşletmelerin iş süreçlerini yönetmesi mümkün mü ? 

Elbette mümkün ! Ben ve ortağım uzun yıllardır profesyonel iş hayattında üst düzey yöneticilik yaptık. Bize göre temel fonksiyonlar ve ihtiyaçlar belli bunu karşıladığın takdirde tek platform üzerinden bunu yapmak mümkün. PratiXRM.com böyle bir ürün. Tek platform üzerinden işinizi takip ve kontrol edebilirsiniz.

7. Bize PratiXRM.com'dan da bahsedebilir misiniz ?

PratiXRM.com web ve mobil üzerinden işlerinizi takip ve kontrol edebileceğiniz bir platform. Bu platform üzerinden satış operasyonlarınızı, müşteri portföyünüzü, teklif sürecini ve görev atamalarını yönetebiliyorsunuz. Özetle, İşletmeler için geliştirilmiş bir iş yönetim aracı. Pratik, Hızlı ve Ekonomik.

8. Bu hizmet sektörü mesleğini seçecek kişiler için tavsiyeleriniz nelerdir ?

Yaptığımız işin geleceğin işi olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple bu işe girecek olan kişiler aslında geleceği inşa edecek olan sektörün oyuncuları olacaklar. Yenilikleri takip etmeleri, öğrenmeye ve denemeye her zaman açık olmaları gerektiğini düşünüyorum.

Sizler'de satış operasyonlarınızı kolayca yönetmek istiyor iseniz https://www.pratixrm.com 'u kesinlikle ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Röportaj teklifimizi kabul eden, PratiXRM kurucu ortağı Cem KARA'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.