E3 Yılın En Büyük Video Oyunu Etkinliği

Her Haziran başında yaklaşık bir hafta süren, bizde dahil olmak üzere yaklaşık 65 bin kişinin katıldığı Los Angeles'e gidip video oyunları dünyasında ki yenilikler de neler olup bittiğini keşfetmeye çalışıyoruz.

Son altı yıldır dünyadaki en büyük oyun etkinliği olan Electronic Entertainment Expo'ya gitmemizin nedeni oldukça büyük haberlerin bildirdildiği ve oyun dünyasında ki tüm yeniliklerin açıklandığı yer olmasıdır. Sony ilk olarak Play Station 3 video oyun konsolunu burada tanıttı. Orası Microsoft'un başlattığı Kinect hareket kontrol merkezi gibi birşey. Ayrıca Oculus sanal gerçeklik kulaklığının ilk tanıtıldığı yerdir.

e3 oyun etkinliği ne zaman olacak

Burada ayrıca, Microsoft'un Halo video oyunlarının süper asker kahramanlarını, en son Star Wars filminden sinema seti ve canavarlardan oluşan 800.000  feet kareden fazla sergiler ve toplantıların yapıldığı alanlardan bahsediyoruz oldukça etkileyici öyle değil mi?

Oyun oynamıyor olsanız bile gösteri oldukça büyük ve ziyaret etmeniz için kesinlikle önerdiğimiz bir yerdir. Bunun nedeni, tatiller için istedikleri cihazlar ve ünvanlar için dünyanın 2.6 milyar oyunucusu arasında tanıtım ve kullanıcıları kendi projelerine çekme fırsatından kaynaklanıyor. Genel olarak, onlar oyunlarda neredeyse 100 milyar $ gelirinde, bilgisayarlar, kulaklar vb ürünlerin satışlarının gerçekleştiridği düşünülüyor. Pazar araştırmacısı Newzoo'ya göre bu analizlere varılmıştır.


Dünyada başka hiç bir yerde göremeyeceğiniz en az 75 ilan ile, 2.300'den fazla oyun, cihaz ve oyuncaklar sergilenecek. Taraftarlar, dünyanın en iyi oyuncularının bir kısmını birbiriyle rekabet edebileceklerini, ünlülerin gösteri imkanı olmayan müzik gösterilerini ve daha fazlasını izleyebilecekleri iki e-spor etkinliği olacak.

Yeni oyunların ve oyuncakların gerçek tanıtımı "fuar" kapılarının açılmasından bir kaç gün önce gerçekleştiriliyor. Gösteri bu yıl cumartesi günü başlıyor. Ve geçmiş yıllarda olduğu gibi, bizler bu etkinliği şirketlerden daha çok heyecanla bekliyoruz. Katılacak olan bazı firmalar ise şöyle, Electronic Arts, Ubisfot ve Bethesda ayrıca konsol yapımcıları olan Sony, Microsoft ve Nintento'da bu etkinlikte olacaktır.

O kadar ilginç bir durum ki iki yıl önce, Sony yıllarca süren söylentilerin ardından 1997 yılında sektörü tanımlayan başlığını taşıyan Final Fantasy VII'nin yeniden tasarlandığını duyurduğunda E3 kalabalığı ve yanımızda bulunan bir kişinin sevinçten ağladığına dahi tanık olduk.

E3 2017 için, Suikast oyunu olan, Assasin's Creed adında eski bir küresel komple ile savaştığı bir seride çıkan son oyun hakkında ki haberleri almayı bekliyorlar. Nintendo yaklaşmakta olan Super Mario Odyssey mecara oyununu sergilerken, EA Star Wars oyunları hakkında yeni detaylar verecek. ( İşte GameSpot'un etkinliğinde beklenen tüm herşey! )

Konsol Cihazlarınızı Hazırlayın !

E3 sektörün en büyük etkinliği sayılabilir, ancak bazı oyuncular hala en iyisi olup olmadığı konusunda tartışıyorlar. Çünkü diğer etkinlikler olan Confabs, San Francisco Oyun Geliştiri Konferansı, Almanya'daki Gamescom, Tokyo Oyun Etkinliği ve PAX fan tabanlı ABD ve Avustralya'da ki olaylar, oyun kültürü üzerine  odaklanmış diğer etkinliklerdir.

Fan buluşmaları, oyuncaklar ve t-shirt'le dolu dükkanlar ve en üst düzeyde internet oyun özelliklerini karşılamaya fırsatlar var. E3 hala yeni duyurular ve büyük açıklamalar için en büyük etkinliktir, ancak zaman zaman bunalmış hissedebilirsiniz.

Konu geçen yıl Electronic Arts da dahil olmak üzere sektörün en büyük oyuncudan bir kaçının standlarını, standın önünden çektiğinde baş döndürdü. EA yerine, EA Play adlı hayranlar için bir hafta sonu etkinliği düzenledi. LA'de, halka açıktı ve yeni oyun denemelerine ve hatta çevrimiçi oyun oynatmalarına izin vermeye odaklanmış firmalar arasında.

EA Play etkinlik yeri
 Electronic Arts / EA PLAY etkinlik yeri.

EA'nın pazarlama müdürü Chris Bruzzo "Bunlar birkaç yıl önce bir trend gibi görülen şeylerdi ve şimdi bu durum normal" dedi. Şirket, bu yıl yine bu etkinliğe ev sahipliği yaparken, pek çok diğer oyun şovlarında vurgulanan oyun kültürlerine daha da fazla odaklanmış durumda.

E3 yine de değişiyor. Bu sene her biri 250 doları ödemeyi düşünen 15.000 fan, gösteri salonunu dolaşmak için bilet alabilir. Daha önce, çığlık atan insanlar ve çoğunlukta sektör içerisinde olan basın mensupları vardı.

Tipik kabinler ve sergilere ek olarka E3, gösteri çevresinde üst oyunlarıyla bağlantılı tişörtler, hoodies ve oyuncak satan dükkanları'da eklemeye başlıyorlar.

Gallagher. " Bunlar oyuncular ve hayran olmak istiyorlar " diyerek konuyu bitiriyor.