Pazarlama Yöneticileri İçin Mükemmel Verimlilik Araçları

Herhangi bir ekibi koordine etmek zor olabilir. Farklı kişilikleri, önceliklerini ve zaman çizelgelerine sahip farklı kişilerden oluşan bir koleksiyonunuz var. Ekbinizin çalışmalarını zamanında ve mümkün olan en yüksek standartta sunma sorumluluğu'da sizde. 

Bu sadece tesadüfen gerçekleşmeyecek. Bunu iyi yapmak için, çeşitli görevleri yönetmenize ve iletişim özgürlüğünü ayrıca açık kalmanızı sağlayacak araçlara ihtiyacınız var.

pazarlama

En iyi üretkenlik araçları şunlardır:

İşbirlikçi - takımlar için uyumlu olmalıdırlar.  
Kullanımı kolaydır - aşırı komplike araçlara karşı üretkendir. 
Bulut tabanlı - böylece ekip üyeleri ile her yerden işbirliği yapabilirler.

Şans eseri, konumuza uygun yedi araç bulduk. BU araçlar hayatınızı yönetici olarak kolaylaştıracaktır. Bu kesinlikle bir zaferdir.

Pazarlama yöneticilerine neden odaklanılmalı?

Pazarlama ekipleri değişiyor. Şirkerinizin stratejisi, ayda birkaç blog yayınından, büyük ölçekli bağlı programlara ve yüksek tanımlı videolara kadar her şey olabilir. Bu geniş yelpazede ve ekibiniz hepsine karışmış olabilir.

Daha önceki bir yayında, " T şeklindeki pazarlamacı " hakkında konuştuk. Yeni stratejilerin ortaya çıktığı zaman, modern pazarlamacılar daha kapsamlı bir yetenek setine ihtiyaç duyuyor.

Pazarlama Yöneticileri İçin Mükemmel Verimlilik Araçları

Ve modern pazarlama yöneticilerinin hepsine önderlik etmesi gerekiyor. Bu hiç de kolay değil. Dolayısıyla, genel bir bakış açısı sunan araçlara ihtiyaç duyuyorlar, ancak bu da ayrıntılarla yakından takip etmelerine izin veriyor.

Yardım için, pazarlama yöneticileri için en sevdiğimiz verimlilik araçlarından yedi tanesi burada.

1. Trello

İlk içerik işimizde, denenmiş ve gerçek Post-its-on-a-whiteboard tekniğine güveniyorduk. Kurulun en solunda, Post-Its yığını ile başladık ve görev tamamladıkça her biri sağ tarafa doğru taşındı.

Basit ama etkili!

Trello bu temel modeli aldı ve ona bir 21. yüzyıl ifadesi verildi.


Trello

















Kağıt parçalarını manuel olarak değiştirmek yerine sürükleyip bırakmanız yeterlidir. Bir 

görev tamamlandıktan sonra, sağa kaydırırsınız. Böylece ağaçları kurtarmaya ve aynı anda organize olmaya hazır olursunuz.


Ve bu kurallar kamu veya özel olabilir. Bir kurul oluşturan kişi, kime erişeceğine karar verir.

Trello'yu eski beyaz tahtamızla karşılaştırırken başka büyük bir faydası var, bu da bulut tabanlı bu nedenle tüm ekip aynı Trello tahtasına dünyanın herhangi bir yerinden erişebiliyor. Bir pazarlama müdürlüğü olarak, görevleri tek bir proje içerisinde oluşturabilir ve devredebilirsiniz busayede herkesin aynı sayfada olduğundan emin olabilirsiniz.

Bu aynı zamanda takım üyelerini birbirinden sorumlu tutmaktır, çünkü herkes görevleri ne zaman göreceğini görebilir. 

Pazarlama ekibiniz Trello'yu aşağıdakiler için kullanabilir:

İçerik oluşturma - projeleri fikirden başlayarak, yazmaya tasarıma, yayınlamaya kadar izleyebilirsiniz. 

Ürün lansmanları - Tanıtım planınızın tamamını izleyin, tamamladıklarında adımları atlayın. 

Web sitesi yeniden tasarlama - içerik yazanlarınıza, tasarımcılarınıza ve geliştiricilerinize yeni web sitesinizi takip etmeleri için işbirliği yapabilirsiniz. 

Eğitim ve aracılık - yeni görevlerin sorumluluklarını ve günlük görevlerini daha iyi anlamak için görevlerle çalışmasına izin verin.

Trello

Herhangi bir proje, özellikle çoklu ekip üyeleri gerektiriyorsa iyi inşa edilmiş bir Trello tahtasından yararlanmanızı öneriyoruz. Hızlı bir şekilde proje yönetimine gitme aracı oluyor. Bunun için sözele gerek duymuyorsunuz. Ocak 2017'de yazılım şirketi Atlassian tarafından 425 milyon dolar kazandı. 

2. Slack 

Slack

Muhtemelen slack hakkında bilgi sahibisiniz. İletişim uygulaması Lush, SurveyMonkey ve Marks and Spencer gibi şirketler de dahil olmak üzere bir milyondan fazla günlük kullanıcısına sahiptir. Oh, ve NASA'nın Jet Propulsion Laboratory " güneş sisteminin robotik araştılması" başlıca misyonuyla onlara yardımcı olduğunu söylüyor.

Hiç denemediyseniz, konspet basittir: dosyaları ve mesajları ekibinizdeki gruplarla veya kişilere gönderin. Temel olarak, genellikle çok resimli olan dahili e-postaları değiştirmek üzere tasarlanmıştır.

İşyeriniz açık, rahat iletişim sağlamalıdır. Topluluklar ve Entegrasyonlara odaklanalım. Sevilecek çok şey var, ancak kanallar, topluluklar ve entegrasyonlara odaklanalım.

Kanallar

Kanallar, istediğiniz herhangi bir amaç için oluşturulmuş grup sohbetleridir. Bunlar özel veya herkese açık olabilir. Örneğin,  özel bir pazarlama kanalı yaratabilir ve yalnızca pazarlama ekibinin üyelerini davet edebilirsiniz.

Ayrıca, kuruluşun diğer üyelerine geribildirim göndermek, ne çalıştığınızı görmek ve kendi fikirlerini paylaşmak için bir pazarlama fikirleri kanalı oluşturabilirsiniz. Bu arada, müşteri başarı ekibi aynı şeyi ve BT ekibinizi de yapabilirsiniz.

Profesyonel kanallardan oluşan bir karışımı ve müzik veya futbol gibi eğlenceli şeyleri tamamlarsanız, hepsi ofis iletişimini daha kolay hale getirir.

Topluluklar

Bunlar daha büyük geniş organizasyonlar. Ofisiniz Slack'i benimserse, işyeriniz topluluktur, ancak ağınızı genişleterek kendi dışındaki topluluğa da katılabilirsiniz. Büyüme şirketleri, ürün yöneticileri ve sosyal medya pazarlamacılar için topluluklar var. 

Bu, benzer düşünen benzer işleri yapan ve yeni fikirler edinmek ayrıca birbirinizi tanıtmak için konuşmanıza olanak sağlar. Bu sizi endüstrinizin geri kalanıyla hızlandırmaya ve sizi şirketinizin büyümesine yardımcı olabilecek yeni insanlar tanımanızı sağlar.

Entegrasyonları

Mansiyonda eğlenceli entegrasyonlar dizisi kullanıyoruz:

Giphy - Bir konuşmaya /gruba yazarsanız kullandığınız kelimelere uyan bir gif elde edersiniz.

Giphy


Leo the officevibe bot - Bir yönetici olarak ekibinizin mutlu ve keyfinin yerinde olduğunu bilmelisiniz. Her hafta, nasıl hissetiklerini görmek için Slack aracılığıyla hızlı bir anket gönderilir.

Advocately - Capterra'da (bir yazılım inceleme sitesi) Mansiyon incelendiğinde, bu incelemeleri bize Slack'de teslim edilir.

Mansyion - Kendi entegrasyonumuz var bunları da kullanabilirsiniz. Bizler, Mansiyon sözcüğünü çevrimiçi anmak ve sosyal medya yorumlarını gerçek zamanlı olarak yanıtlamaktan bahsetmek için takip ediyoruz.

Trello - Beklentilerin ne zaman hareket ettiğini veya görevlerin Slack'i bırakmadan ne zaman değiştiğini görün.

Sonsuza dek sürecek gibi görünen bir sürü slack uygulamalar dizini var. Kullandığınız araçlar orada değilse, yakında olacağından şüpheniz olmasın.

Açıkcası, eğer ofisiniz Slack'i henüz kullanmıyorsa deneyin. Freemium modeli var, bu nedenle başlamak için para ödemiyorsunuz.

3. CoSchedule

ortak takvim

Gelen bir pazarlama takımını yönetirseniz, çok fazla içerikten siz sorumlusunuz. Bu blog yayınları, e-kitaplar, web seminerleri, beyaz kağıtlar, ürün tanıtımları, sosyal medya içeriği anlamına gelir. Buna siz isim verin.

Yazma, düzenleme, resim bulma ve sosyal medya tanıtımı ile çok şey var. CoSchedule sizlere yardımcı olabilir. Ekip üyerlerine görev atamanıza ve ilerlemelerini izlemenize olanak tanıyan sürükle bırak içerik takvimidir.

CoSchedule sadece bir içerik takvimi olsaydı, hala oldukça güzel olurdu, ancak bunu güçlü kılan şey Wordpress, Google Docs, Tumblr ve tüm önemli sosyal medya platformlarıyla doğrudan entegrasyon edilebilme özelliği. Bu planlama, yayınlama ve tanıtımı aynı yerde tutar. 

Örneğin, bu hafta Salı bir ekip üyesi için bir blog yazısı planladığınızı var sayalım:

CoSchedule

Bir ekip üyesi görevlerini CoSchedule'de bulabilir ve direkt olarak uygun WordPress postasına gidebilir. Yayınlamaya hazır olduklarında sosyal medya güncellemelerini tanıtacak şekilde zamanlaya bilirler, sadece sosyal hesaplarınızı bağlayın, içeriği CoSchedule'e yerleştirin ve yayınlar planlanan zamanda gönderilir. Oldukça kolay.

Bunların hepsinin doğru yapılmasını sağlamak için, ilerlemelerini izlemek için kontrol listeleri oluşturabilirsiniz. (yukarıdaki resme bakınız, sağ tarafa). 

Bu yalnızca, etkili bir içerik yayınlama aracı değil, ekip liderleri için de harika bir araç. Ekibiniz düzenli olarak çok miktarda içerik üretirse, CoSchedule harika bir araçtır.

4. Quip

Quip

Quip, temel olarak Google Dökümanlar ve Slack'ı ele geçirir ve bunları birlikte parçalayıp dahili sohbeti belge düzenlemesinin yanına koay. Bir ekip üyesi bir e-tablo veya belge üzerinde çalışmaya başladığında, bunu geri bildirim için meslektaşlarıyla paylaşabilirler. Bu içerik oluşturma sürecini daha işbirlikçi hale getirir.

Proje tamamlandıktan sonra, daha fazla tartışma ve geri bildirim için tüm ekip üyesiyle paylaşabilirler.

Yine, bu modern pazarlama ekibi için idealdir, projeleriniz, ürün tasarımcılarınızdan, yönetiminizden, müşteri desteğinizden ve diğer pek çok meslektaşınızdan gelen girdileri gerektirir. Quip bu işlemi çok daha basit hale getirir.

En yeni ürününüzü başlatmaya hazırlandığınızı düşünün. Bu, uygulama geliştiricilerinizden sosyal medya yöneticinize kadar herkesi kapsayan büyük bir projedir. Quit, her kullanıcıyı alakalı olduklarında "@mention" yapmanıza izin verir.

Başlamak için, sürecin her bir önemli adımı ile bir takvim ekleyebilir ve bölümlerin başlıklarını belirleyebilirsiniz.

Bir kere imzaladıktan sonra, metin yazarınız taslak üzerinde çalışmaya başlar. Hazır olduklarında sizi, kopya editörünü ve ürün başılıklarını seçtikleri için doğru yönde oldukları konusunda emin olabilirsiniz.

Sonra, kopyasını, ürün lasmanı için bazı görsel teminat üreten bir tasarımcı ile paylaşıyorsunuz. Tasarımcı, siz, metin yazarı, ürün başkanı ve onların geri bildirim bölüm başkanını belirtir.

Bu süreçte, şirketin ilgili tüm üyelerini dahil ettiniz, programda kaldınız ve iletişimi kolay ve açık tuttunuz.

Quip


Salesforce ekipleri Quip kullanıyor ve bu konuda çok heyecanlıyız. Her tarafın girdisine ihtiyaç duyan projeleriniz varsa, muhtemelen öyle olacaksınız.

5. Github

Github


Modern pazarlama ekibiniz geliştiricileri içeriyorsa, Github'u tanımanız daha iyi olur. Bir web sitesi oluştururken veya bir uygulamayı güncellerken, güncellemeleri birbiriyle paylaşmak için geliştiricilerin kullandığı araçtır.

Bu tam olarak ne demek? Geliştiriciler kodlarında çalıştıklarında, küçük yazarlar, tasarımcılar gibi çok küçük güncellemeler yapar. Bu güncellemeleri Git adlı bir programda saklıyolar. Ve Github, birbirleriyle konuşmaları için bir sosyal ağ ve iletişim aracıdır.

Bu önemlidir, çünkü geliştiriciler nadiren yalnızca çalışırlar, farklı yetenek setlerine sahipler serbest çalışanlar getiriliyor ve takım üyeleri gelip gidiyor. Bu nedenle, projelerin nasıl oluşturulduğunu adım adım görebilmeleri gerekir.

Git, bu adımları porjede çalışan herkes tarafından görülebilir hale getirir. Buna daha sonra gelen ve hızlanmaya ihtiyaç duyan insanlar da dahildir. 

Github bulut tabanlıdır (buyazıdaki tüm araçlar gibi), siz ve ekibiniz dünyadaki herhangi bir yerden işi yönetebilirsiniz. Herhangi bir güncelleme ve testler, ekibiniz tarafından gerektiğinde görülebilir ve yenü üyeler, ekibiyle tanışmadan önce bilgi alımı sağlayabilirler.

İşbirliği yapma olanağı gerçekten kilit noktadır. Geliştiricilerin müdürü olarak, onunla da tanışmanız gerekir. Bu, kodlamayı öğrenmeniz gerektiği anlamına gelmez, ancak giriş yapmaya, önerilerde bulunmaya ve işi düzgün yapılmasını sağlamaya hazır olmalısınız.

6. Waffle 

Zaten Github'a bağlandıysanız Waffle daha da eğlenceli hale getiriyor. Waffle, Github isteklerini kullanarak projelerdeki ilerlemeyi izlemek için bir Trello tarzı tahta oluşturur. 

Github veya başka bir kaynaktan gelen etiketleri kullanarak, işlerin nasıl gittiğini izlemek için proje sürecini görebilirsiniz.

Bu harika, tüm Github projelerini alabilir ve ilerlemelerini anlaşılması kolay bir gösterge tablosunda takip edebilirsiniz. Waffle'ın neye bakacağını bilmesi için projenizi etiketleyin.

Ancak bununla ilgili iyi en iyi şey otomatikleştirilmesidir. Waffle, aslında Github'da yapılan işi temel alarak kartları sizin için yaratabilir ve yaşıyabilir. Trello bu şekilde çalışmıyor ve bu büyük bir zaman kazandırıcı unsur olabilir.

Ekibinizin projelerini, serbest çalışanlar veya diğer ekip üyeleri olmak üzere yönetmeye çalışırken, Waffle size neler olduğuna ilişkin kolay bir genel bakış açısı sunar. daha az teknik pazarlama yöneticisi için bu çok yardımcı olur.

7. Mansiyon

Bir pazarlama ekibine liderlik etmek, yalnızca kendi ekibinizin çıktısını izleme meselesi değildir. Bir marka oluşturmanın ve ilginç bir içerik oluşturmanın önemli bir parçası çevrim içi ortamda söylenenleri anlamaktır.

Mansiyonun yapıldığı şey budur. Bu, markanız ve rakipleriniz hakkında her yerde çevrimiçi olarak söylediği her şeyi size gösterir. Sosyal medyayı ve blog yorumlarını izleyebilir, sonra maksimum etkiyi elde etmek için gerçek zamanlı olarak yanıt verebilirsiniz.

Peki verimlilik nasıl artıyor?

Mansiyon, tüm ekibiniz arasında uyarılar paylaşmanıza olanak tanır; böylece bir kişi mansiyonlarınıza göz kulak olabilir, ardından rolleri başkalarına gerektiği şekilde devredebilir.

Bu değerlidir, çünkü sosyal medya şirketinizdeki bir sürü kişiyle ilgilidir. Yazı yazan ve olumlu geribildirim paylaşan bir sosyal medya yöneticiniz olabilir, ancak bir Twitter kullanıcısının bir müşteri hizmeti sorunu varsa ne olur? Bu başkasının sorumluluğu.

Söz, sosyal medya uyarılarını ekip üyeleri arasında paylaşmayı kolaylaştırır. Yeni başlayanlar için, seçtiğiniz herkesi mansiyon hesabınıza davet edebilirsiniz.

mansiyon

Bu, şirket dışındaki paydaşları, örneğin bir pazarlama kampanyasında ortak çalıştığınız insanlar gibi bilgileri içerir. 

Ayrıca, takip etmek için diğer kullanıcılar belirli mektup atayabilirsiniz. Dolayısıyla, sosyal medya yöneticiniz müşteri başarı için en uygun postayı bulursa onu doğru kişiyle kolayca paylaşabilirler.

Mansiyon

Bunun üzerine mansiyon, pazarlama ekibinizi yönlendiren rölünüz diğer temel bileşenleri konusunda size yardımcı olacaktır.

Birçok diğer özellik arasında size yardımcı olur:

Etkilenenleri keşfedin - erişiminizi artırmaya yardımcı olması için yeni ortaklar bulun. 

Rakiplerinizi izleyin - kendi stratejinizi geliştirmeye yönelik stratejilerden öğrenin. 

Daha iyi içerik yazın - Fikirler teşvik etmek için web'de neyin popüler olduğunu görün. 

Raporlamayı otomatikleştirin - Medya izleme verilerinin tüm ekibinizle ve yönetiminize otomatik olarak teslim edilmesini sağlayın.

İhitiyacınız olan şey markanız hakkında söylenenleri size anlatan basit bir uygulamaysa ve bunu tüm organizasyonunuzla kolayca paylaşmanıza izin veriyorsa, mansiyon bunu size bildirmiştir.

Takımınızın verimliliğini nasıl arttırabilirsiniz?

Sevdiğimiz araçlardan yedi tanesine hızlı bir giriş yapıldı. İhityaçlarınıza bağlı olarak, birine bir testte bulunabilir veya yedisinide araştırabilirsiniz.