Samsung'un Bixby Sanal Asistanı Galaxy S8 telefonlarına geldi!

Bir yazılım güncellemesi ile gelecek olan bu özellik, uzun zamandır beklenmekteydi telefonunuzu kontrol etmek için akıllı asistanla konuşmanızı sağlıyor.

Selam Bixby, sonunda seninle konuşabilmek oldukça güzeldi!

Samsung Salı günü, yapay zeka teknolojisinin ilk kez yeni Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus telefonlarında kullanıma sunulmasından yaklaşık üç ay sonra Bixby akıllı asistan yardımcıları için ses özelliklerini resmi olarak başlatarak devreye soktu. Şirket, lansmanı erteledi ve en azından ABD'de kendi vaat ettiği "baharın sonbahar" tarihini erteleyerek kaçırmış oldu.

En iyeni telefon sahipleri, sabah 9'da yayınlanan bir yazılım güncellemesini indirdikten sonra Bixby Voice'a erişebilecekler. 1 Mayıs'tan bu yana Kore dilinde Bixby Voice'a erişebilen Güney Kore kullanıcıları artık ingilizce dili olan uygulamaya da erişebilecekler. Şirket, Bixby Voice'un diğer ülkelerde ne zaman kullanıma açılacağı hakkında birşey söylemedi.

Bixby, Samsung'un son akıllı telefonlarıyla tanıtılan yeni dijital ses asistanıdır. Cihazın yan tarafında kendine özel düğmesi vardır, böylece bir telsiz kullanmak gibi yapay zeka ile iletişim kurabiliyorsunuz. Tek sorun, Galaxy S8'in Nisan ayında piyasaya çıktığında, asistanın ses kısmı aslında çalışmıyordu. Bixby ile çalışmak, fotoğraflarda bulunan nesneleri tanımlayan gündelik hayatınızı izlemenize yardımcı olan ve takviminizdeki gelecek etkinler hakkında sizi bilgilendir "Vizyon, Ev ve Hatırlatıcı" işlevleriydi.

samsung bixby sanal asistan - haberler

Samsung, ses özelliklerini hemen başlatmak yerine Bixby'yi ana tüketicelere hazır hale getirmek için daha fazla zaman gerektiğini söyledi. İlk erişimli önizleme programında 100.000'den fazla Galaxy S8 ve S8 Plus kullanıcısı ile test edildiğini söylüyor. Bu katılımcıların 4 milyondan fazla komut üretti ve  Samsung'un Bixby'nin yeteneklerini geliştirmesi konusunda oldukça yararlı oldu.

Bu fayda "komut varyasyonları üzerinde artan anlamları" içerir. Örneğin, "Bugün bana hava durumu söyle" diyerek hava durumunu sorabilirsin. Veya "Bugün neler yapmalıyım" diye sorabilirsiniz sizlere önerilerine söyleyecektir. Samsung, Bixby'nin yanıt sürelerini iyileştirdiğini ve operasyonlarını hızlı bir şekil de arttırdığını ve yeni bir "yüksek sesle okunan özellik" eklediğini açıkladı. En son aldığınız e-postayı okumasını isteyebilirsiniz.

Samsung ayrıca Bixby'yi üçünçü parti uygulamalarla daha iyi etkileşime geçirmeye çalıştı. Google Haritaları kullanıyorsanız, Bixby'yi gideceğiniz güzergah hakkında bilgi almak veya varış noktanızı değiştirmek için kullanabilirsiniz.

Bixby, halihazırda olan Apple'ın siri, Amazon'un Alexa'sını, Google Asistant'ı ve Microsoft'un Cortana'sını içeren sayısız asistanlardaki sektöre giren en son isim. Her teknoloji şirketi yoğun bir şekil de bu asistanlara yatırım yapıyor çünkü cihazlarımızla nasıl etkileşim kuracağımızın geleceği olarak görüyorlar. Umut şu anda sizinle bir ilişki kurmak ve nihayetinde ürünlerinden daha çok şey satın almanızı sağlamak için bu tür çalışmalar yapıyorlar.

Samsung, AI'yi rakiplerinden farkı olarak farklı yönlere çeviriyor. Bixby ile birinci hedefi, ABD başkanları veya diğer konular hakkında web sorgulamak yerine telefonunuzu denetlemenize yardımcı oluyor.

Şirket, yapay zekanın bir sonraki en büyük bilgisayar dalgası olduğuna ve Bixby'nin bu inancın tezahürü olduğuna inanıyor. Yalnız değil. Gartner 2019 yılında dijital asistanlar tüketicilerin akıllı evleriyle etkileşimde bulunmasının başlıca yolu olacağını düşünüyor. Bizce de öyle.