Tesla, Avustralya'da 'dünyanın en büyük' ​​lityum iyon bataryasını kuruyor

Elon Musk, Güney Avustralya'daki pilin "dünyadaki her şeyden üç kat daha güçlü" olacağını ve "geleceğin ortaya çıkardığı" bir şey gibi görüneceğini söyledi.

Avustralya, büyük muz, büyük ananas ve büyük karides ile ünlüdür . Şimdi, başka bir "dünyanın en büyük" bataryası geliyor ve Elon Musk'un görüşü ile, turistik cazibe merkezidir .
tesla


Tesla, Güney Avustralya'da dünyanın en büyük lityum iyon pilini yıl sonuna kadar inşa etmek için Fransız merkezli yenilebilir enerji şirketi Neoen ile bir araya geliyor.

Tesla CEO'su Elon Musk, bu öğleden sonra, pilin "yeryüzündeki her şeyden üç kat daha güçlü olacağını" söyleyerek duyuruyu yapmak için Avusturalya'da konuştu.

"Dünya, örnek olarak bakacak... büyük bir miktarda yük alacak ızgara batarya pil için büyük ölçekli bir pil uygulaması" dedi.

Ve şöyle devam etti: "Bu kesinlikle geleceğin yolu ve sanırım diğer devletler buna daha yakın bakacak ve onların ihtiyaçlarına uygun olup olmadığını göreceğim ayrıca çoğu durumdan şüpheleniyorum" dedi.

Güney Avustralya Başbakanı Jay Weatherill, altyapı projesinin Güney Avustralya'yı "küresel enerji depolama teknoloji'sinin ön planına getireceğini" söyleyerek Musk basın toplantısında Twitter ve Facebook'ta ilgili haberi paylaştı.


Tesla, Güney Avustralya'nın Jamestown kentinde kurulacak olan 100MW / 129 megawatt saat kapasiteli bir Powerpack batarya tedarik etmek için bir teklif aldı. Şirket, yakındaki Hornsdale rüzgar çiftliğinden gelen enerjiyle pili şarj edeceğini ve devlet genelindeki arzın korunmasına yardımcı olmak için azami kullanım saatleri boyunca enerji sağlayacağını açıkladı.

Duyuru, 17 milyonluk nüfusu için istikrarlı bir enerji arzının sağlanması için son aylarda çaba sarf eden Avustralya'nın üçüncü en büyük devleti için büyük bir anlaşma olduğunu görebiliyoruz.

Güney Avustralya, bir fırtına devletin iletişim şebekesinden arzı kesen Eylül 2016'da devlet çapında bir elektirik kesintisi yaşandı. Sorun karanlıkta Birleşik Krallığın dört katı büyüklüğünde bir alanı karanlıkta bıraktı.

Fakat devletin İşçi Partisi hükümeti ve muhafazakar federal hükümet arasında çıkan sözlerin savaşında Tesla kargaşaya çekildi.

Tesla'nın pil bölünmesinin başkanı, şirketin eyalet çapında tedarik sağlamaya yetecek kadar 100-300 MWh depolama sağlayarak şirketin Güney Avustralya'nın güç sorunlarını 100 gün içinde çözebileceğini söylemek için geldi.

Avustralyalı girişimci ve Atlassian kurucu ortağı Mike Cannon-Brookes, twitter'da bu konuyla alakalı elonmusk ne kadar ciddisiniz? garantiniz varmı diye tweet attı.

Elon Musk ise, bu atılan tweet'e yanıt olarak Tesla, sistemi kuracak ve sözleşme imzalamasından sonra 100 gün çalışarak tamamlayacaktır. Bu senin için yeterince ciddi mi? diye tweet attı.



Musk'tan (SpaceX ve Sondaj Şirketi) büyük projeler bekliyoruz ama şimdi Silikon Vadisi'nin kendi Tony Stark'ına (ya da en azından şirketlerinden) anlaşmayı memnuniyetle karşılıyoruz diyor.


Ayrıca Sidney'in güney karayolunda inşa edilmiş dev bir koyun olan Big Merino, tartışmasız Avustralya'nın en büyük kültürel dokunuşlarından biri olan Elon Musk, Big Battery'ın kendi içinde bir "turistik" yer olmasını istiyor.

"İyi görünmesini isteyeceğiz" diyerek pilin "geleceğin ortaya çıkardığı şekilde güzelce düzenlenmiş beyaz oblikler" biçiminde olabileceğini öne sürdü.

"Bir sürü insan ona bakıyor olacak."

Güney Avustralya'ya gelen ilk büyük pil projesi değil. Bu yılın mart ayında Avustralyalı güneş ve pil depolama şirketi Lyon Group, eyaletin kuzeyinde Eylül ayında "dünyanın en büyük" batarya ve güneş enerjisi çiftliğini inşa etmeye başlayacağını duyurdu.