Instagram Son Görülme Nasıl Kapatılır?


Instagram güncellemesi ile birlikte kullanıcıların beğenisine sunulan yeni Instagram özelliği, birçok kullanıcı için iyi bir yaklaşım olmadı. Zira yeni güncelleme ile birlikte Instagram son görülme özelliği kullanıma sunuldu ve bu özellik, birçok Instagram kullanıcısı için iyi bir adım olmadı.

Yeni güncelleme ile birlikte yeni özellikler arasında yer almaya başlayan Instagram son görülme zamanı, kısa bir süre içinde kullanıcılar tarafından “Instagram son görülme nasıl kapatılır?” sorusunu ortaya çıkarmış oldu. Peki, Instagram son görülme zamanı nasıl kapatılır ve kapatıldığı zaman değişen ne olur?

Instagram son görülme özelliği nedir?



Instagram tarafından en son iOS ve Android uygulaması üzerinde güncelleme ile beraber Instagram son görülme zamanı özelliği kullanıma sunuldu. Bu yeni Instagram güncellemesi, orijinal adı ile Instagram last seen özelliği olarak kullanıma sunuldu. Ülkemizde ise son görülme zamanı olarak ifade edilmeye başladı.


Kısaca bu özelliği açıklamak gerekirse artık Instagram son görülme özelliği ile birlikte kullanıcılar, arkadaşlarının en son ne zaman aktif olduğunu görebilecek. Daha önce diğer sosyal medya platformlarında da kullanılan bu son görünme zamanı özelliği, birçok kullanıcı için iyi bir özellik olarak değerlendirilmemişti.

Instagram son görülme kapatma



Instagram’ın bu özelliğinin iyi tarafı ise, en azından kapatabiliyor olması oldu. Lakin ne yazık ki Instagram son görülme kapatma işlemi ile birlikte, diğer kullanıcıların son görülme zamanı özelliği açık olsa bile bu bilgi görünmüyor. Yani Instagram, sadece bu özelliği kullananlar için başkalarının Instagram aktif olma zamanını gösteriyor.

Bunun dışında Instagram son görülme özelliğini kapatmak isteyen kullanıcıların yapması gereken ise oldukça basit. Şu adımları izleyerek Instagram son görülme zamanı özelliği kolay bir şekilde kapatılabilir: Instagram mobil uygulamasına giriş > Instagram profil bölümüne geçiş > Sağ üstteki ayarlar simgesine tıklanması > Listedeki “Ayarlar” başlığına ulaşılması > “Hareket Durumunu Göster” seçeneğinin kapalı hale getirilmesi.

Görülebileceği gibi bu Instagram’ın son görülme zamanı özelliğini kapatmak oldukça basit tutulmuş. Siz de bir Instagram kullanıcısı iseniz ve bu Instagram son aktivite zamanı özelliğini kapatmak istiyorsanız, yukarıdaki adımları takip ederek kolay bir şekilde kapatabilirsiniz.