Twitter Şifrenizi Değiştirmelisiniz - Twitter Hacklendi mi? Şifreler Çalındı mı?

Bugün -ki konumuz ise, twitter. ve farklı bir veri ihlali daha gündemde. Yanlış duymadınız, twitter şifreleri çalınmış olabilir konunun ayrıntılarına gelecelim. 


twitter şifreleri çalınmış olabilir

Twitter destek bölümü bir tweet atarak şirketin yakın zamanda "gizlenen parolar dahili bir kayıtta maskelenen" sunucuda bir hata olduğunu doğruladı. Bu sunucu hatası nedeniyle, üçüncü tarafların potansiyel olarak sunucuya erişebileceği anlamına geliyor.

Twitter yetkilileri ise, bu sorunu çözdüğünü ve bir ihlal veya kötüye kullanım belirtisi olmadığını söylüyor. Ancak bir önlem olarak, şirketin 336 milyon kullanıcısına twitter şifrelerini farklı bir platformda değiştirmeyi düşünmeleri konusunda tavsiyeler de bulunuyorlar.

Twitter da bu tavsiyesini bildirim olarak pop-up şeklinde tüm kullanıcılarına gönderdi.

twitter kullanıcılarına uyarı gönderdi


Konu hakkında ki ifadeleri aslında oldukça ilginç bir durum, twitter'ın olası sızıntıyı ele alarak bildirim göndermesi ciddiye alınabilecek bir durum gibi duruyor.

Bu her iki konuda da, twitter şifreniz çalınmış olabilir. Bu konuda twitter'ın son güncellemelerini dikkate alarak konu hakkın da önlemlerinizi almanızı öneriyoruz.